Yerel >> Kastamonu İlk Haber


Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, 15-19 Kasım'da gerçekleştirilecek


Link [2022-11-08 14:37:19]



İSTANBUL (AA) - Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, 15-19 Kasım'da gerçekleştirilecek.

Güvenilir Ürün Platformu'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin "ilk ve tek" yerli, patentli Anadolu propolisi üreticisi, kongrenin altın sponsorluğunu üstlenerek Anadolu arı ürünlerinin uluslararası alanda tanıtılmasına destek oluyor.

Hem üreticinin hem de sektör temsilcilerinin sesine kulak verilecek kongrede, Türkiye ve dünya arıcılığının teknik ve ekonomik sorunları ile çözüm yollarının tartışılacağı, Anadolu arı ürünlerinin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılacağı, arıcıların arzu ettikleri soruların tartışılması için özel oturumların düzenleneceği, bilimsel sunumların da yer aldığı bir program yürütülecek.

Alanında uzman konuşmacıların yer alacağı bilimsel programlar kapsamında Güvenilir Ürün Platformu Danışma Kurulu Başkanı ve Arı Ürünleri Uzmanı Gıda Yüksek Mühendisi Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı ile Arıcılık Uzmanı, Ziraat Yüksek Mühendisi Taylan Samancı, apiterapi ve arı ürünleri, Anadolu propolisi ve diğer Anadolu arı ürünlerinin üretimi, standardizasyonu, kalite süreçleri ve gıda güvenliği gibi konuları içeren sunumlar gerçekleştirecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Güvenilir Ürün Platformu Danışma Kurulu Başkanı ve Arı Ürünleri Uzmanı Gıda Yüksek Mühendisi Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, 15-19 Kasım'da gerçekleşmesi planlanan kongre kapsamında düzenlenecek panellerde, hem arıcılığın hem de arı ürünlerinin dünü, bugünü ve yarınını konuşacaklarını bildirdi.

Samancı, kongrede bilimsel sunumlar yapılacağını belirterek, "'Arı Zehiri ve Arı Ürünleri ile Zenginleştirilmiş Krem Formülasyonlarının Geliştirilmesi', ''Balda Yüksek Isının HMF, İnvertaz ve Diastaz Enzimleri Üzerine Etkisi' ve 'Anadolu Arı Ekmeğinin Besleyici ve Antioksidan Özelliklerinin Araştırılması' başlıklı sunumlarımı gerçekleştiriyor olacağım. Arıcılık Uzmanı, Ziraat Yüksek Mühendisi Taylan Samancı da kongre kapsamındaki bilimsel programda 'Anadolu Bal Arısından Doğal Olarak Elde Edilen Arı Zehirlerinin Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi' başlıklı sunumu ile yer alacak. Kongrede bulunacağımız için heyecan, gurur ve mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullandı.



Çok Okunanlar

2024-09-21 12:45:51