Yerel >> Kastamonu İlk Haber


NEYNO YAZARLARI OKURLARIYLA BULUŞTU


Link [2022-11-28 22:27:04]



Neyno Kültür Yayınevi yazarları, hafta sonunda Kastamall AVM’de düzenlenen imza günü etkinliğinde okuyucu ile buluştu.

Neyno Kültür Yayınevi yazarları Serkan Kütan, Zeynep Ünal, Şerife Elvan Ünal, Seda Nur Kurt, Elif Nur Çobanoğlu, Serap Oruç, Kevser Altıntaş, Hülya Çolakoğlu, Hüseyin Ayar ve Emrah Palabıyıkoğlu okuyucuları ile buluşacak kitaplarını imzaladılar.

ANNE-KIZIN YAZILARI AYNI KİTAPTA

 Etkinlikte Neyno Kültür Yayınevi’nden yeni çıkan Renk, Günahkâr, Hep İyiler mi Terk Edilir, Akışına Bırak kitaplarının tanıtımı da yapıldı.

“Renk” kitabının yazarlarından Taşköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çalışanlarından Zeynep Ünal, kızı 13 yaşındaki Şerife Elvan Ünal’la birlikte aynı kitapta yazılarının bulunmasından çok mutlu ve gururlu olduğunu ifade etti.

“SADECE İSTANBUL’DA DİYE BİR YAYINEVİNDEN KİTAP ÇIKARTMAK BİR YAZARA FAYDADAN ÇOK ZARAR VERİR”

İmza günü etkinliğinde kısa bir sohbette bulunduğumuz Neyno Kültür Yayınevi sahibi Çetin Demirci; yayınevi olarak şiirler, denemeler, öyküler, polisiyeler, Kastamonu çocuk hikâyelerinden oluşan kitapları okuyuculara sunduklarını dile getirerek şöyle konuştu; “Kastamonu’nun tek sahafı olarak bir de yayınevi açmak istedim. Kastamonu’da kitap bastırma konusunda bir talep olduğunu ve giderek de arttığını görüyorum. Kitap bastırmak konusunda İstanbul’daki yayınevleri çok daha fazla rağbet görüyor. Kastamonu’daki yazarlarımız oradaki yayınevlerinden kitaplarını çıkartmak için çaba gösteriyorlar. Bize de gelen yazarlarımız var. İstanbul’daki yayın evlerine giden yazarlarımıza söylemek istediğim şey şu; kitaplarını oradaki büyük yayınevlerinden çıkartabiliyorlarsa çıkartsınlar ama sadece İstanbul’da diye bir yayınevinden kitap çıkartmak onlara faydadan çok sadece zarar verir. Çünkü onlar sadece matbaa hizmeti görüyorlar, kitaplarını basıyorlar ve gönderiyorlar. Onun dışında herhangi bir faydaları yok. Bense bir kitap basıldıktan sonra 1 sene sonra, 3 sene sonra, 5 sene sonra o kitabın tanıtımını, satışını, dağıtımını yapmak için sürekli çaba gösteriyorum. Çünkü ben bu şehirdeyim.”



Çok Okunanlar

2024-09-21 08:26:33