Yerel >> Kastamonu İlk Haber


MHP’Lİ VEKİLDEN “VALLA” SORULARI


Link [2022-11-05 12:02:53]



Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi Esin Kara, Pınarbaşı ilçemizdeki Valla Kanyonu ile ilgili kendisine ulaştırılan talepleri soru önergesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Milletvekili Kara, Valla Kanyonu’na ulaşım yoluna dikkat çekti, Valla Kanyonu hakkında cam yürüme yolu yapılmasının gündemde olup olmadığını sordu. Milletvekili Kara şunları söyledi:

“Ülkemiz sahip olduğu çok fazla doğal değerler ile doğa turizmine yönelik büyük bir potansiyeli bünyesinde barındırmaktadır. Türkiye'nin cennet köşelerinden biri olan Kastamonu'da da önemli bir doğal turizm potansiyeli bulunmaktadır. Kastamonu Anadolu'nun Batı Karadeniz bölgesinde bulunan Karadeniz'de en uzun kıyı şeridine sahip ilimizdir. Kastamonu, güneyinde Ilgaz Dağı Milli Parkı, kuzey batısında Küre Dağı Milli Parkı, kanyonlar, yaylalar ve birçok şelale başta olmak üzere birçok doğal ve tarihi güzelliklere ev sahipliği yapmaktadır. Kastamonu ili, Pınarbaşı ilçesi, Muratbaşı (Valla) köyü sınırları içinde bulunan (Valla Kanyonu da bunlardan birisidir). Küre Dağları Milli Parkı içinde yer alan kanyon 800 m derinliği ile dünyanın en derin 2. kanyonudur. Devrekani Çayı'nın Küre Dağları'nı parçalayarak oluşturduğu kanyondur. Uzunluğu 12 km'dir. Küre dağlarını oluşturan kireçtaşı tabakaların, akarsuların kimyasal yolla aşındırması ile oluşmuştur. Devrekani Çayı ve Kanlıçay'ın birleştiği noktadan başlayan kanyon, Cide ilçesi yönünde 12 km ilerlemektedir. ABD'nin Arizona eyaletindeki büyük kanyonun turizme katkısını düşünerek, ülkemizde bulunan dünyanın en derin 2. kanyonun ülkemiz turizmine katkı sağlayacağını düşünerek;

Bu bilgiler çerçevesinde;

1. Valla Kanyonu'na yolu olmadığı için ulaşım sağlanamamaktadır, bu doğal değere ulaşım için bir çalışmanız var mıdır?

2. Doğal değer ve doğa turizmine yönelik büyük bir potansiyeli olan Valla Kanyonu hakkında cam yürüme yolu yapılması, turizm ve doğa sporlarına kazandırılması açısından planladığınız bir çalışma var mıdır?”



Çok Okunanlar

2024-09-21 18:33:37