Yerel >> Kastamonu İlk Haber


KÜ, TÜBİTAK BAŞKANI’NI AĞIRLADI


Link [2022-12-07 09:43:00]



Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Kastamonu Üniversitesi’nde akademisyenler ve öğrencilerle bir araya geldi.

            Sezai Karakoç Salonu’nda düzenlenen programlara, Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Ursavaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kasım Yenigün, Prof. Dr. Ömer Küçük, Prof. Dr. Mehmet Atalan ile dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

            Akademisyenlerin ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programda ilk olarak öğrencilere yönelik “Bilim ve Teknoloji Odaklı Ekosistemimizi Gençlerimizle Birlikte Geliştiriyoruz” konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜBİTAK’ın proje ve çalışmalarıyla ilgili öğrencilerimize sunumlarını yaparak, çeşitli bilgiler verdi.

            Öğrencilerin TÜBİTAK projeleriyle ilgili sorularını da cevaplandıran Prof. Dr. Mandal, daha sonra akademisyenlerimiz ile bir araya gelerek, “Ar-Ge ve Yenilik Ekosistemimizde Durum Değerlendirmesi, TÜBİTAK Odaklı Gelişmeler” konulu konferansta sunumlarını gerçekleştirdi ve akademisyenlerin sorularını cevapladı.

            Konferans, hediye takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

            Konferansın ardından Prof. Dr. Hasan Mandal, Rektör ile birlikte Kastamonu Teknokent’i ziyaret etti.

            Teknokent’te yer alan firmalar ile Üniversite’nin ihtisas sahasındaki çalışmalarının sergilendiği alanı gezerek, firma yetkililerinden ve proje yürütücülerinden bilgiler alan Prof. Dr. Mandal, burada yaptığı açıklamada Üniversite’nin, ormancılık ve tabiat turizmi alanlarında ihtisas üniversitesi olduğunu hatırlatarak, Üniversite’nin bu misyon ile ihtisaslaştığı alanın gelecek için çok önemli olduğunu vurguladı.

            Açıklamanın ardından son olarak Prof. Dr. Mandal, Kastamonu Üniversitesi Üst Yönetimi, Dekanlar, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Platformu, TÜBİTAK destekli Kastamonu Teknokent’te yer alan firmalar ile Üniversite’nin ihtisas sahası olan Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanında proje yürüten ihtisas projesi yürütücülerinden oluşan heyet ile bir araya gelerek, toplantı yaptı.



Çok Okunanlar

2024-09-20 10:45:43