Yerel >> Kastamonu İlk Haber


KEAH, İLK KEZ SERTİFİKALI EĞİTİM VERDİ


Link [2022-12-02 22:22:59]



Sağlık Bakanlığı, sertifikalı eğitim veren hastaneler arasına Kastamonu Eğitim Araştırma Hastanesi’ni de ekledi. 

Bakanlığın, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi (KEAH)’ne verdiği yetki doğrultusunda, 17 Ekim-28 Kasım tarihleri arasında başlayan yoğun bakım hemşireliği sertifikalı eğitim programı tamamlandı.

Alanında deneyimli uzmanların verdiği eğitim programına il ve il dışından katılarak eğitimlerini başarıyla tamamlayan 18 hemşireye yoğun bakım hemşireliği sertifikaları hastanenin konferans salonunda düzenlenen törenle verildi.

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Bakanlığı’nın verdiği yetki doğrultusunda eğitim veren hastaneler arasına adını yazdırmayı başardı. Hastane, hizmet içi eğitimlerin dışında Bakanlık yetkisiyle ilk kez sertifikalı eğitim vermenin de gururunu yaşıyor.

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Ergül: “Hastanemiz artık bakanlık yetkisiyle sertifikalı eğitim programları veren hastaneler listesine adını yazdırmıştır. Bakanlığın hastanemize verdiği yetkiyle ilk sertifikalı eğitim programını başarıyla tamamlamıştır. Kaliteli sağlık hizmetlerine duyulan gereksinimin her geçen gün artmasıyla nitelikli hemşirelere duyulan ihtiyaç da haliyle arttırmakta. Bundan dolayı bakanlığımızın verdiği yetkiyle  hastanemizde bir ilk olarak sertifikalı eğitim programı, teorik ve uygulama eğitimlerinde uzman eğitimcilerimizin de fazla olmasıyla beraber geniş bir eğitim ve eğitimci yelpazesi sunarak başarılı bir şekilde tamamlandı. Değerli katılımcılarımız için bu eğitim sürecinin verimli olduğuna inanıyor mesleki hayatlarına da katkıda bulunmasını gönülden diliyorum. Bakanlığımızın hastanemize verdiği eğitim yetkisiyle ilk eğitimi de vermekten dolayı hastane olarak ayrıca gururunu yaşıyoruz” dedi.



Çok Okunanlar

2024-09-20 20:47:19