Yerel >> Kastamonu İlk Haber


KASTAMONU’DA BİR YUDUM HAYAT” PROJESİ START ALDI


Link [2022-11-30 04:08:56]



Kastamonu Turizm Endüstrisi Birliği (TUREB)  tarafından Kastamonu Üniversitesi (KÜ) öğrencilerine Kastamonu’yu tanıtmak amacıyla hazırlanan “Kastamonu’da Bir Yudum Hayat” projesi startını geçtiğimiz Pazar günü verdi.

Kastamonu Belediyesi, Kastamonu Üniversitesi (KÜ) ve TUREB işbirliğinde gerçekleşen projede ilk geziye Kastamonu Üniversitesi’nde yer alan topluluk başkanları katıldı. 30 öğrencinin bulunduğu gruba TUREB Danışmanı Süleyman Yücel rehberlik etti.

Öğrenciler ilk olarak İsmail Bey Külliyesi’ni gezdi. Ardından Bakırcılar Çarşısı’ndan geçerek Kastamonu’nun tarihi sokaklarını gördüler ve Cem Sultan Bedesteni’ni gezdiler. Kurşunlu Han’da çay molası veren grup, ardından Yakupağa Külliyesi’ne çıktı. Külliyeyi gezen gruba Yakupağa Helva Evi tarafından helva ikramında bulunuldu. Grup ardından Hz.Pir Şeyh Şa’ban-ı Veli Külliyesi’ni ziyaret etti. Burada Hz.Pir Şeyh Şa’ban-ı Veli Kültür Vakfı tarafından yemek ikram edilen grubun son durağı Saat Kulesi oldu. Gezi sonunda öğrencilere doldurmaları için Kastamonu Gezi Memnuniyet Anketi dağıtıldı.

“BU GEZİLERİMİZİ İLÇELERİMİZE TAŞIMAYI DA İSTİYORUZ” Kastamonu’nun kadim bir şehir olduğunu bu şehrin bir ruhu olduğunu ifade eden TUREB Danışmanı Süleyman Yücel, bu projedeki temel amaçlarının şehirde misafir olarak bulunan öğrencilerin yaşadığı çevreyi tanıması ve bu yaşadığı çevreye artı eksi katkıda bulunması olduğunu dile getirdi. Yücel; “Öğrencilerimizin gezi sonunda doldurdukları değerlendirme formalarından çıkacak sonuçlar, bundan sonraki turizmle ilgili şehrin hedeflendirmelerinde faydalı olacaktır diye düşünüyoruz. Öğrencilerimizin gözlemleri objektif olacaktır. İlerleyen süreçte bu gezilerimizi ilçelerimize de yapmayı planlıyoruz. İlçeler nezdinde de olsun istiyoruz. Önümüzdeki hafta Cumartesi ve Pazar günkü gezilerimize Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği öğrencileri katılacaklar. Daha sonraki geziler için öğrencilerimizin Turhan Topçuoğlu Şehir Parkı’nda bulunan TUREB’in dernek ofisine gelerek müracaat formalarını doldurmaları gerekmektedir” dedi.

“HEDEFİMİZ 1 YIL BOYUNCA 600 ÖĞRENCİYE KASTAMONU MERKEZİNİ GEZDİRMEK”

Kastamonu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler 3. Sınıf öğrencisi, Türk Kültür Toplulukları Başkanı, Kastamonu Belediyesi personeli ve TUREB üyesi Yusuf Ekşioğlu, bu proje ile hedeflerinin bir yıl boyunca 600 öğrenciye şehir merkezini gezdirmek olduğunun altını çizerek şöyle konuştu; “ Öğrenciler Kastamonu merkezi gezme fırsatı bulsa da bir rehber eşliğinde gezme fırsatı bulamıyorlar. Bu proje ile amacımız üniversitede okuyan öğrencilerimize Kastamonu hakkında detaylı bilgilendirme yapmak. Üniversitemizde malum 30 bin civarında öğrencimiz var. Bunların yüzde 70’lik kısmı Kuzeykent’ten Kastamonu Merkeze inmiyorlar, inseler de tarihi mekânları çok gezmiyorlar, ya da rehber eşliğinde gezmedikleri için tarihi bilgilerini de bilmiyorlar. Biz TUREB olarak bu projemiz ile bu eksiklikleri gidermek istedik.  Kastamonu’da Bir Yudum Hayat Projesi kapsamında üniversitemizin akademik takvimi boyunca her hafta Cumartesi ve Pazar olmak üzere 30’ardan 60 öğrencimize Kastamonu merkezde bulunan tarihi yerleri gezme fırsatı sunacağız. Organizasyon TUREB tarafından yapılıyor. Kastamonu Belediyesi ve Kastamonu Üniversitesi de projenin ortaklarından. Nasip olursa 1 yıl boyunca yaklaşık 600 öğrenciye Kastamonu’yu gezme fırsatı sunmuş olacağız. Gezilerimize katılmak isteyen Kastamonu Üniversitesi öğrencilerimiz TUREB dernek ofisimizi ziyaret ederek oradaki katılım formlarını doldurarak katılım sağlayabilirler. Organizasyonumuz tamamen ücretsizdir.”

“BU GEZİ İLE YAŞADIĞIMIZ YERİ DAHA İYİ ÖĞRENMİŞ OLDUK”

Gezi sonunda programı değerlendiren Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Öğrenci Konseyi ve Genç Yeşilay Topluluğu Başkanı Çağrı Solak da gezi ile ilgili düşüncelerini şu sözlerle aktardı; “Kastamonu’nun tüm kültürel değerlerini tanımak için TUREB tarafından bir gezi düzenlendi. Biz de buna katılım gösterdik. Gezdiğim yerlerin tarihini daha ayrıntılı bir şekilde öğrendim. Bir rehber eşliğinde şehri gezmek daha farklı oluyor. Tarihini bilerek, bu memleket nelere sahip bunları görmüş olduk. Bizler de bu gördüklerimizi ailelerimize, arkadaşlarımıza aktaracağız. Bizden sonrada topluluklardaki diğer arkadaşlarımızın gezmesini isteyeceğiz. Kültür ve tarih bakımından bize çok şey kattı. Çok güzel, keyif aldığımız bir gezi oldu. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İyi ki böyle bir proje yapmışlar. Bizler de yaşadığımız yeri daha iyi öğrenmiş olduk. Bu açıdan da mutluyuz.”



Çok Okunanlar

2024-09-21 03:41:40