Yerel >> Kastamonu İlk Haber


KASTAMONU PLATFORMU’NDAN VEFA ZİYARETİ


Link [2022-12-07 09:43:00]



Eski Bakan Murat Başesgioğlu başkanlığında gerçekleşen ziyarette ev sahipliğini Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu’na bağlı Bursa Gemlik Kastamonulular Derneği’nin yaptığı ziyarette, Gemlik protokolünün de iştirak ettiği kahvaltı programı geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Programda konuşan Kastamonu Platformu Başkanı Murat Başesgioğlu: “Bugün Bursa’da Kastamonu Platformu ile birlikte hem değerli Federasyon Başkanımız İsmail Tiftik’e geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk hem de Gemlik Kastamonulular Derneğimiz , hemşerilerimiz ve Gemlik protokolü ile bir araya geldik . Ev sahipliği için Bursa’daki hemşerilerimize teşekkür ederiz” dedi.

Çankırılı olduğunu belirten Gemlik Kaymakamı Hasan Göç de, Kastamonu’nun iki ilçesinde görev yaptığını hatırlattığı konuşmasında: “Kendimi Kastamonulu hissediyorum. Nasrullah’ın suyundan içtim” diye konuştu.

Kastamonu Platformu Genel Sekreteri ve İstanbul Kastamonulular Dayanışma Derneği Genel Başkanı Remzi Şen, Kastamonu Platformu ve Derneğimiz Yönetim Kurulu üyelerinin geniş bir katılım ile Bursa Kasderfed Başkanı İsmail Tiftik’e geçmiş olsun ziyaretlerinin birlik, beraberlik, vefa ve dayanışma örneği olacağını, bundan sonra da örnek teşkil edecek ve bu programları Türkiye geneline yayma gayreti içinde olacaklarını söyledi.

            Kocaeli Kastamonulular Dernek Başkanı Nurcan Acaroğlu ve Gemlik Kastamonulular Dernek Başkanı Cafer Çevik’in de birer konuşma yaptığı ve bu buluşma ile birlik mesajı verildiğini belirttikleri programda Gemlik protokolü katılımcıları ise gurbetteki Kastamonuluların yaşadıkları kentlerde istihdama, barışa, huzura, birlik ve beraberliğe katkı koydukları için teşekkür ettiler.

            Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İsmail Tiftik ise duygularını: “Sayın Bakanımıza, Kastamonu Platformu üyelerine, hemşerilerimize ve tüm gönül dostlarımıza yaşamış olduğum rahatsızlık döneminde benimle birlikte olup yalnız bırakmadıkları için teşekkür ederim. Demek ki görev yaptığımız 15 yılda doğru İşler yapmışız ve dost biriktirmişiz. Üç ay aradan sonra aranızda olmaktan büyük mutluluk duyuyorum ve huzur içindeyim” şeklinde dile getirdi.

Programın kapanış bölümünde ise Türkiye Yazarlar ve Şairler Derneği Genel Başkanı ve Gemlik Kastamonulular Derneği üyelerinden Hasan Azkıran “Kastamonu” şiirini, Yılmaz Işık ise bağlama çalarak Tiridine Bandım türküsünü okudu.

Gecenin finalinde ise İstanbul Kas-Der Genel Başkan Yardımcısı ve Kastamonu Sanat Kurulu Başkanı Yılmaz Cesur yönetiminde tüm salon Çanakkale türküsünü söyledi. 



Çok Okunanlar

2024-09-20 10:39:19