Yerel >> Kastamonu İlk Haber


GERMEÇTEPE’DE TÜRK SOMONU HASADI


Link [2022-12-02 22:22:59]



Türk Somonu Hasat Günü ve Su Ürünleri Kontrol Teknesi’nin hizmete alınması töreni Germeçtepe Barajı’nda gerçekleşti…

Programa Vali Avni Çakır, Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Zafer Özden, DSİ 23. Bölge Müdürü Yasin Devrim ve Bölge Müdür Yardımcıları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nida Sinsi, Kastamonu Ticaret Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Serdar İzbeli, Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İdari ve Teknik elemanları ile sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı.

Hizmete alınan kontrol teknesi ile Kastamonu’da iç su ve deniz de yürütülen su ürünleri kontrol ve denetim hizmetlerinin daha etkin olacağı kaydedildi. Kontrol teknesinin suya indirilmesi sonrasında Vali Avni Çakır, Germeçtepe Baraj Gölü'nde bulunan Kafes Alabalık Tesisi'nde Türk Somonu hasadına iştirak etti. İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu tarafından tesis ve Türk Somonu hakkında Vali Avni Çakır’a bilgi verildi. Vali Çakır ve İl Müdürü Tanrıkulu, Su Ürünleri Kontrol Teknesi ile barajda deneme sürüşü yaptı ve tesislerde bir dizi incelemelerde bulundu.

Kastamonu’da toplam 14 adet alabalık yetiştiricilik tesisi bulunduğu, bu tesislerin 5’inin kara tesisi, 9’unun ise ağ kafes tesisi olduğu açıklandı. Yetiştiricilik tesislerinin toplam kapasitesinin yıllık 1416,5 (Ton/Yıl) olduğu, bu kapasitenin 112,5 ton/yılı kara tesislerinin, 1304 ton/yılı ağ kafes tesislerinin olduğu ifade edildi.

Kastamonu’da 2021 yılında toplam 496 ton/yıl alabalık üretimi gerçekleşirken, bu üretimin 136.452,29 kilogram kısmının alabalık üretim desteklerinden yararlanılarak yapıldığı kaydedildi.



Çok Okunanlar

2024-09-20 20:41:05