Yerel >> Kastamonu İlk Haber


DURGUT: ÖZEL İNSANLARIMIZIN ÇOĞU ZAMAN TEK ENGELİ BİZLERİZ


Link [2022-12-05 10:38:57]



Kastamonu Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle Belediye Başkanlığı Toplantı Salonu’nda program düzenledi.

Programa Vali Avni Çakır’ın eşi Bahar Çakır, Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt’un eşi Rasime Bircan Yurt, Kastamonu İl Sivil Toplumla İlişkiler Şefi Pınar Başbilen, Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi Sorumlusu İlknur Aynan, Kastamonu Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi Başkanı Serpil Durgut, “Güneşin Mevsimi Olmaz” kitabının yazarı konuşmacı Ayça Özeren, bazı kadın dernekleri ile STK başkan ve yöneticileri ile davetliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Kastamonu Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi Başkanı Serpil Durgut ve “Güneşin Mevsimi Olmaz” kitabının yazarı Ayça Özeren konuşma yaptı.

Kastamonu Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi Başkanı Serpil Durgut, konuşmasında: “Bu farkındalık gününde, farkındalığı anlatmak için program hazırladık. Davetimize katılan emek ve katkı veren tüm herkese kooperatifimiz adına çok teşekkür ediyorum.  Bugün sizlerin kutlama günü değil, öylede saymıyoruz, aramızda özel bireylerimiz var, aileleri var. Bugün bir annemize destek amaçlı olarak bir kadın kooperatifi olarak sadece üreten kadınlarımızın değil birçok sıkıntıyı yaşayan kadınlarımızın yanında olmak istedik. Çünkü geçmiş zamanımızda da kooperatifimiz kurulmadan öncede sonrada bu kadınlarımızla yan yanayız, onların yaşadıkları sorunlarla yan yanayız. Ailelerle yan yanayız.  Üreten kadının yanında sosyal sorumluluk projelerine çok önem veren bir kooperatifimiz var. Ben bu konuda her yaptığımız oluşuma destek veren başta önce Kastamonu Sanat ekibine canı gönülden teşekkür ediyorum. Bunun sonrasında Sayın Valimizin eşi, Sayın Belediye Başkanımızın eşi, Başkan Vekilimizin eşi başta olmak üzere Kurum Kuruluşlar, STK’larımız başta olmak üzere çok sayıda yanımızda olanlar var ki buda bizi daha çok cesaretlendiriyor. Bize çalışmalarımızda şevk veriyor. Aklımızda, zihnimizde, fikirlerimizde, düşüncelerimiz ve kalplerimizde, önyargılarımız yüzünden aşamadığımız onca engel varken uzuvları eksik olan insanlarımıza ‘engelli’ demişiz. Hatta aslında ne acı ki ‘özürlü’ demişiz. Oysaki o özel insanlarımızın çoğu zaman tek engeli bizleriz. Kalben ve zihnen ‘insan’ olabilmeyi başarabilmiş herkes tamdır, tamamdır, bizim gözümüzde. Bize bugün yazarımız Ayça hanımda konuşma yaparak bizleri bilgilendirecek. Ayça hanıma ve tüm katılımcılarımıza bire kez daha katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra “Güneşin Mevsimi Olmaz” isimli kitabın yazarı ve program konuşmacısı Ayça Özeren uzunca duygu dolu bir konuşma yaptı.



Çok Okunanlar

2024-09-20 16:44:52