Yerel >> Kastamonu İlk Haber


AHŞAP KULLANIMIN YAYGINLAŞTIRILMASI HEDEFLENİYOR


Link [2022-11-02 09:30:28]



Ülkemizin önemli ihracat kaynaklarından olan ahşap sektöründeki, katma değeri yüksek ürünlerin daha fazla üretilmesi ve ahşap kullanımın hayatımızda daha fazla yer edinmesi amacıyla akademisyenlerin, sektör temsilcilerinin ve ilgili kurum ve kuruluşların da katıldığı “Ahşap Kullanımının Yaygınlaştırılması” konulu çalıştay Orman Genel Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirildi.

 2019 yılında başlatılan “Ahşap Kullanımının Yaygınlaştırılması” projesi çerçevesinde düzenlenen çalıştay ile ahşap kullanımının teşviki, günlük hayattaki yerinin daha da yaygınlaştırılması amacıyla çeşitli öneriler tartışmaya açıldı.

 Çalıştay açılışında konuşan Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey: “endüstriyel odundan elde ettiğimiz geliri her geçen gün arttırarak, orman köylümüzün istihdamına ve ülkemiz ekonomisine ciddi oranda katkı sağlıyoruz. Buna paralel olarak hammaddesi odun olan katma değerli ürünlere yaşam alanlarımızda daha fazla yer vermek amacıyla Genel Müdürlüğümüzce koordinasyonunda, UNDP, TORİD, UAB ve Üniversiteler işbirliği ile Ahşabın Yaygınlaştırılması Projesi hazırlamış ve 2019 yılında uygulamaya konulmuştur” dedi.

Konuşmasını proje çerçevesinde yapılan çalışmalara değinerek sürdüren Karacabey, ahşap kullanımın önemine dikkat çekerek konuşmasını noktaladı. ​“Ahşap Kullanımının Yaygınlaştırılması” projesinin tüm girdilerinin ortaya yatırıldığı çalıştay sonunda, ahşap kullanımın yaygınlaştırılması için yapılacak çalışmalar ve bunun önündeki engeller ortaya konularak, çözüm önerilerinin hayata geçirilmesi hedefleniyor.



Çok Okunanlar

2024-09-21 16:58:43