Yerel >> Kariyer Medya


Zonguldak'tan Nazlıaka geçti, CHP'de yeniden BİRLİK görüntüsü oluştu


Link [2022-05-31 07:09:48]



CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka Zonguldak’a ziyarette bulunurken Nazlıaka’nın ziyareti CHP teşkilatlarında uzun zamandır görünmeyen birlik ve beraberlik fotoğraflarının çekilmesine ön ayak oldu.

Çaycuma ve Ereğli’de ziyaretlerde bulunan Nazlıaka CHP’li kadınlarla ve çok sayıda partili ile Zonguldak’ta bir restoranda bir araya geldi.

CHP İl ve Merkez İlçe Yönetimini de uzun aradan sonra Nazlıaka’nın gelişi ile ilk kez bir arada görüntülenirken Nazlıaka’nın gelişi CHP’de coşku havası yarattı.

 

KIR; KARANLIK GÜNLERDEN GEÇİYORUZ

CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır yaptığı konuşmada; ‘Gücümüzün birliğimizden geldiğinin bilinmesini istiyorum’ dedi.

Başkan Kır İlçe Kadın Kolları Başkanlarını da kürsüye davet ederek yaptığı konuşmasında; ‘’Ülke olarak siyasal iktidarın halktan aldığı gücü halkın çıkarlarını korumak üzere kullanacağı yerde, kendi çıkarlarını ve yandaşlarını büyütmek için kullandığı, kendine muhalefet eden her kişiyi, kurumu veya partiyi cezalandırma, mensuplarını da korkutma üzerine kurduğu karanlık günlerden geçiyoruz.

CUMHURİYET KAZANIMLARINI SAVUNMAK ŞEREF VE NAMUS BORCUDUR

Değerli arkadaşlarım ülkemiz devrim tarihinin biz kadınlara geçmişte Nene Hatunların, Kara Fatmaların yüreklice üstlendiği ve miras bıraktığı vatanın ve halkın çıkarlarının savunulması için mücadele görevini bu karanlık günlerde yine bizlere veriyor.Buradan ülkemize ve dünyaya haykırıyoruz ki Cumhuriyetimizin tüm kazanımlarını savunmak bizim için geçmişimize namus ve şeref borcu, geleceğimizin inşasında da yaşamsal bir zorunluluk ve sorumluluktur.

Bu sorumluluğun ve görevin bilincinde olan Cumhuriyet Halk Partili Kadınlar olarak emeğin ve mücadelenin olduğu her yerde çağdaş, demokratik, laik bir sosyal hukuk devletimizi korumak ve partimiz ilkelerini, kadına verdiği değeri hiçbir sınıf ve görüş farkı gözetmeksizin, tüm kesimlere aktarmak için Partimizin üyesi siz değerli kadınlarımızı bu birlik, beraberlik ve dayanışma çayı aracılığıyla şiddetin, sömürünün olmadığı, onurlu ve çağdaş yaşam mücadelemize omuz vermeye davet ediyoruz.

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Zaman ilerledikçe, ilim geliştikçe, medeniyet dev adımlarıyla yürüdükçe; hayatın, asrın bugünkü gereklerine göre evlat yetiştirmenin güçlüklerini biliyoruz. Anaların bugünkü evlatlarına vereceği terbiye, eski devirlerdeki gibi basit değildir. Gerekli özellikleri taşıyan evlat yetiştirmek, pek çok özelliği şahıslarında taşımalarına bağlıdır. Bu sebeple kadınlarımız, hatta erkeklerden daha çok aydın, daha çok feyizli, daha fazla bilgin olmaya mecburdurlar!” sözünün ışığında ve görevimizin bilincinde olarak mücadeleyi asla bırakmayacağımızı belirtir, gücümüzün birliğimizden geleceğini bir kez daha vurgulamak istiyorum.

NAZLIAKA; KUVA-İ MİLLİYE RUHUYLA KURULMUŞ BİR PARTİYİZ

Nazlıaka örgütlü mücadeleye vurgu yaparak gerçekleştirdiği konuşmasında; "Bize önemli görevler düşüyor. CHP, ülkemizin hep en zor dönemlerinde değiştirici, dönüştürücü güce sahip olmuştur. Bizler savaş meydanlarında mücadele ederek Kuvay-i Milliye ruhuyla kurulmuş olan bir partinin üyeleriyiz. İşte o nedenle şu dönemde yani neredeyse ikinci kurtuluş savaşı mücadelesi verilen bu dönemde de tekrar Cumhuriyet Halk Partililer olarak çalışacağız ve mutlaka ilk seçimlerde partimizi dostlarımızla birlikte iktidara taşıyacağız."

 

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ YÜRÜRLÜĞE KOYACAĞIZ

"O aydınlık yarınları hep birlikte kuracağız. Peki nasıl kuracağız, ne yapacağız? Örgütlü mücadelemizle kuracağız, yürek yüreğe olarak, dayanışarak kuracağız. İktidara geldiğimizde neler yapacağımızı anlatacağız. İlk bir hafta içerisinde genel başkanımızın kadınlara vermiş olduğu bir söz var. İktidara

geldiğimizde ilk bir hafta içerisinde İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden yürürlüğe koyacağız. Tek tek tüm maddelerini uygulayarak hayata geçireceğiz’’ dedi.

 

Çaycuma’da  CHP İl Başkanı Murat Pulat, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır ve yönetimi tarafından karşılanan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka Çaycuma’da ve Ereğli’de bir dizi ziyaretler gerçekleştirirken aynı zamanda İl binasından ayrılan Merkez İlçe Ofisinin da açılışını gerçekleştirdi.

 

 

 



Çok Okunanlar

2024-09-08 04:20:16