Yerel >> Kariyer Medya


Uzun; Herkesi hemen 'FETÖ'CÜ ilan ediyoruz....


Link [2022-03-22 19:32:59]



Son haftalarda adeta Zonguldak’ın tek gündem haline gelen ve dün salt çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen Kızılay Kongresi sonrası Kızılay Kongresine müdahalede bulunduğu iddiası ile Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan ile arasının açıldığı söylenen Belediye Meclis üyesi ve MFA Maske Fabrikası ortaklarından Murat Uzun gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

2008 yılında atama ile Kızılay’da görev aldığını ve son günlerde Kızılay ile ilgili ortaya atılan iddialara cevap vereceğini belirten Uzun, Genel Merkez tarafından arandığını ve yoğunluğunu belirtmesine rağmen ısrarcı davranıldığını belirterek kimliğini değerli bulunduğu Serap Elibol’u önerdiğini ifade etti.

 

GENEL MERKEZDEN ISRAR ETTİLER

Kızılay meselesinin birbirini kırdırma politikasına dönüştüğünü ifade ettiği basın açıklamasında sorulara yanıt verirken bulunduğu açıklamalarda şu ifadeleri kullandı;

‘’Kızılay ile ilgili birçok soru var ama sadece benimle ilgili, benim içinde olduğum konularla ilgili bilgi paylaşımı yapacağız.

2008 yılında atama ile başlayan Kızılay geçmişim vardı. Güçlü bir Kızılaycı kimliğim var. Başkanlık konusu ile ilgili başlayan problemlerin başında Fatih Akca ismi geldi, polemikler yaşandı. Daha sonra Kadir Habiboğlu adı çıktı, aday olmadıklarını basından öğrendim.

Başkanlık seçimi ile ilgili çok kişinin başkan olmak istemesi nedeniyle durum kangren haline geldi. Genel Merkez beni aradı, işim istedi, yoğunluğumu söyledim ısrar ettiler. İşim baktım, kimliğini değerli bulduğum kadın, madenci, eğitimci ve zamanı da buna uygun Serap Elibol'un adını verdim.

 

HEMEN ‘FETÖ’CÜ’ İLAN EDİYORUZ!

Uzun, “Kızılayla ilgili sürecimiz bundan ibaret. İsim önerdim. Sorun, atanan bir yönetim var şehirde herkesin pozitif yaklaşımı var. Zonguldak bir birine kırdırılma noktasına geldi. Hüseyin Can'ın kendi atadığı yönetimi Zonguldak'a gönderdi, ama Serap hanıma yönetim konusunda yönlendirmeleri oldu. Seçime girmek isteyenler kendi seçim kulesini yaptı, bu süreçle kongreye gidildi. Çoğunluk sağlanamadı ve bunun nedeninin sadece hava şartları olduğunu düşünmüyorum. Bazı isimleri FETÖ’CÜ ilan ediyor ve konuyu farklı yerlere çekiyoruz. Maalesef Kızılay’ı da bu duruma getirdik.

Kriz yönetimini sağlıklı yönetemeyen Kızılay Genel Merkez asıl suçludur. Pişmiş aşa su kattıklarını görmediler.

Genel Merkez mevcut yönetime aday sizsiniz demesine rağmen gelinen nokta belli oldu. Serap hanım kongre de net bir duruş sergiledi”

 

KİMSENİN KİMSEYE GOL ATTIĞI YOK!

Kızılay Kongresine aday gösterme konusunda Zonguldak Belediye Başkanı ve AKP Zonguldak milletvekilleri ile ters düştüğü, kendilerine gol atıldığı gibi atılan haber başlıklarına tepki gösteren Uzun, ‘’kimsenin kimseye gol attığı yok’ diyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü;

 “Murat Babalık ismi ortaya çıktı, kimsenin itirazı olmaz ama tüzüğe takıldı. Görüyoruz ki başkaları da aday olabilir. Cumartesi muhtemelen çoklu listeli kongreye katılacağız. Murat Uzun, Selim Alan', AK Partiye, milletvekillerine gol attı diyorlar. Polemik içinde olmuş biri değilim. Serap hanıma referans olduğum için farklı polemiklere yol açıldı”

 

BAŞKAN ALAN KIRILMAKTA HAKLI, BEN DE KENDİME KIZDIM!

 “Ben Serap Hanımın ismini Selim Alan' a söyledim. Genel merkeze o da kızgındı. Fatih akçayı Kızılay'a öneren Başkan Alan'dı. Kızgınlığı normaldir. Selim Başkan onlara kızınca çok kırıldı. Ben olayların buraya geleceğini göremedim. Kendime kızgınım. Başkanla ben görüşüyorum. Ama o dönemde Başkanda bir kırgınlık oluştu. Bana kendi dedi. Abi dedi kırgınım dedi. Bunda da haklı aslında. Ben niye yaptım? İyi niyetten yaptım. Alan ile diyaloğum budur. Ama kavga veya restleşme olmadı." dedi.

 



Çok Okunanlar

2024-09-16 22:49:48