Yerel >> Kariyer Medya


Uzun; ''Başkanlık sistemi 'UCUBE' bir sistemdir


Link [2022-03-12 15:53:43]



DSP’de siyasete başlayıp, TDP’de devam eden ve bir süre sonra TDP’den Genel Merkez Yöneticileri ile yaşadığı sorunlar nedeni ile TDP’den ayrılıp Yenilik Partisi’ne geçen ve Zonguldak Yenilik Partisi İl Başkanı olan Çetin Uzun ‘ bir ülkede üretim yoksa ve tüketim toplumu oluşmuşsa o ülke batmaya mahkumdur’ dedi.

 

Yumurta 13 TL’den 50 TL’ye, Un ise 150 TL’den 500 TL’ye yükselmiştir!

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarının yanıltıcı ve inandırıcı bulmadığını belirten Uzun, enflasyon yüzde 54 değil, yüzde 300’lerde seyretmektedir dediği açıklamasına devam ederek; ‘’Türkiye’de son 20 yılda yaşadığımız ekonomik sıkıntılar şu anda tavan yapmış durumda. TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamı % 54 civarında. Fakat bu rakamlar kesinlikle doğru değil.  Enflasyon son 3 yılda yüzde 300’e katlamış durumda.  Bunu örneklendirecek olursak; Ticaretle uğraşanlarda, ev geçindirenlerde bunu çok iyi bilirler. 2021/ 13 Haziran tarihinden 13.50 kuruş olan yumurtanın kolisi şu anda 55 TL civarına yükselmiş durumda. Bu ne demek oluyor, fiyatlar 3’e katladı ve bu da yüzde 300 enflasyon demektir. Bizim temel gıda ihtiyaçlarımız arasında yumurtanın yanı sıra un da bulunmaktadır. Un fiyatları da 2021 Haziran aylarında 150 TL civarındaydı, günümüzde ise 500 TL civarına yükselmiştir.

 

BATIŞIN EŞİĞİNDEYİZ!

Önümüzdeki günlerde enflasyon daha da kötüye gidecektir. Çünkü bir ülke de üretim yoksa tüketim toplumu oluşmuş ise o ülke batmaya mahkûmdur. Bizlerde şu anda batışın eşiğindeyiz. Sebebiyse Türkiye’de buğday, mısır, ayçiçek, soya, fındık, pamuk ve tütün üretimi maalesef desteklenmediği için bu ürünleri büyük ölçüde ithal etmek durumunda kaldık.

O dönemler ‘daha uyguna alıyoruz’ diyorlardı. İyi de daha uyguna aldığın ülkelerde bir sıkıntı doğduğunda biz ne yapacağız? Bugün Rusya-Ukrayna savaşından dolayı buğday ve Ayçiçek ithalatında sıkıntıya düştük. Çünkü bu ürünler büyük oranda bu iki ülkeden temin ediliyordu.  Bu iki ürün konusunda bir iki ay içinde daha büyük sıkıntılar yaşayacağız. 

 

 

ENFLASYONUN YÜKSELMESİNİN NEDENİ TEK ADAM SİSTEMİDİR!

Ekonomimizin gidişatının kötü olmasının nedeni ise işin ehli olmayan acemi ve ekonomiden anlamayan insanlar tarafından organize ediliyor olmasıdır. Aslında asıl sorun ise ‘parlamenter’ sistemin yıkılıp yerine ‘ucube’ bir başkanlık sistemini getirmelerinden kaynaklı arızaların ülkemizde ki ekonominin çökmesinde büyük bir payı vardır.  Bugün mazot 20 TL’yi, Un, 500 TL’yi, yumurta 50 50 TL’yi görmüşse bunun nedeni ‘tek adam’ sistemidir.

 

BAKANLAR SARAYIN MEMURU KONUMUNDALAR!

Bu sistemde, bakanları meclis ne denetleyebiliyor, ne soru önergesi verebiliyor, ne de bölge ve yörelerde ki sıkıntıları bu bakanlara iletebiliyor… Bakanlar şu anda sadece Sarayın memuru konumundalar. Ülkemiz ve halkımızın huzur ve refahı için ivedi olarak bu ucube sistemden parlamenter sisteme geçiş yapmamız gerekiyor.

Üretimi destekleyen, işçimiz, emeklimiz, köylümüzle bir olup tarım alanlarımızın ekilebilir hale gelmesini öngören bir plan projeyle bu ülkenin düze çıkmasını destekliyoruz. Çiftçimizin kalkınması aynı zamanda halkımızın kalkınması demektir. Tarım arazilerimizin ekilmemiş, boş bir durumda olmasının nedeni mazota sürekli gelen zamdır. Çiftçimizin kullandığı gübre ve sanayi ilacı gibi gereksinimlerin yüzde 90’ını dış ülkelerden karşılıyoruz.  Bu ithal ettiğimiz ürünlerin girdi fiyatlarının yüksek olmasının nedeniyse enflasyonun kontrol altında tutulamaması ve döviz kurlarının çok yüksek seyretmesinden ve TL’nin değer kaybetmesi ve fiyat artışlarının önüne geçilemez durumda olmamızdan kaynaklanmasındandır.

ÇİFTÇİ GİDERLERİNDEN ÖTV ve KDV ALINMASIN

Bunları konsolide etmek ise oldukça basit. Çiftçimizin kullandığı gübre, sanayi ilacı ve mazot gibi kendilerine yük olan giderlerden ÖTV ve KDV almayalım. En azından önümüzdeki 2 yıl için almayalım ve tarımı destekleyelim.  Bizim dışarıdan çiftçilerimizin yetiştirebileceği ürünleri almamız gerekmesin, köylümüzü ve çiftçilerimizi destekleyelim onlar kazansın ve dışa olan bağımlılığımız azalsın.

Hayvancılıkta bitmiş durumda. Çünkü hayvancılıkla uğraşanlar hayvanın ne yemini ne de tarlayı ekip samanını karşılayamaz durumdalar. 

 

DESTEK VERİLİRSE ÇİFTÇİ TÜRKİYE’Yİ AVRUPANIN BİRİNCİSİ YAPAR

Biz ÖTV ve KDV’den geçici bir süre olsa da vazgeçersek, köylümüzde, çiftçimizde 2 yıl geçmeden hem tarımda hem hayvancılıkta Türkiye’yi Avrupa’nın bir numarası yapar.

Hollanda bizim ülkemizde ‘Konya’ kadar bir ülke olmasına rağmen sadece hayvanlıktan elde ettiği ihracat geliri 175 milyon dolardır.  Biz koskoca Türkiye olarak 175 milyon doları bulamıyoruz. Bunu suçlusu köylümüz, çiftçimiz, hayvancılıkla uğraşan insanlarımız değildir. Bunun suçlusu işi bilmeyen insanlar bakan olarak oralara atayan yöneticilerimizdir.

 

İLGİLİ DİĞER HABER İÇİN ALTTAKİ GÖRSELE TIKLAYINIZ.



Çok Okunanlar

2024-09-19 04:58:20