Yerel >> Kariyer Medya


'Dava Adamıyız' diyorlardı. Görevden alınan Muammer Avcı'nın akrabasından TEHDİT gibi açıklama...


Link [2022-02-10 00:52:49]



Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği telefon konuşmasına kadar ismi pek anılmayan, telefon görüşmesinden sonra Zonguldak’a 20 yılın ardından yapılan yatırımları kendi reklamına dönüştüren AKP Zonguldak İl Sekreteri Muammer Avcı görevinden alınırken, Avcı’nın iş adamı olan akrabası Mustafa Avcı, “Biz Rizeliyiz. Bu karara kimler dâhil olmuşsa günü geldiğinde karşılığını bulacaktır” şeklinde tehdit savurdu.

Kilimli Sahil Yolu ve tünellerin açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geleceğini, İl Başkanı, Belediye Başkanı ya da Milletvekili olmadığı halde kendisi açıklayarak parti içindeki hiyerarşik düzene karşı bir tutum sergileyen Muammer Avcı, gelişmelerin yerel ve ulusal basında ses getirmesi ve AKP teşkilatları içinde rahatsızlığa sebep olması nedeniyle görevinden alındı.

 

Halkın Sesi Gazetesi’nin haberinde; görevden alınan AKP Zonguldak İl Sekreteri Muammer Avcı’nın akrabası olan iş adamı Mustafa Avcı’nın ‘aba altından sopa göstermek’ deyimine uyacak şekilde Muammer Avcı’nın görevden alınması kararına dahil olanları tehdit ettiği iddiası yer aldı.

Açıklamasında sürekli ‘’Rizeli’’ ve ‘büyük bir sülale’ olduklarını vurguladığı gözlerden kaçmamakla birlikte tehditkar söylemlerde bulunan Mustafa Avcı’nın Halkın Sesi Gazetesi’nde yayınlanan haberi şu şekilde;

 

RİZE EŞRAFINDAN AVCI SÜLALAESİ…

Önceki gün sürpriz bir şekilde partideki tüm görevleri elinden alınan AKP İl Başkan Yardımcısı Muammer Avcı'ya yapılanları, "Vefasızlık, haksızlık ve siyasi bir komplo"  olarak yorumlayan işadamı Mustafa Avcı, "Üç kuşaktan beri Zonguldak'ta yaşayan Rize eşrafından Avcı sülalesi olarak Muammer Avcı'ya yönelik yapılan bu hareketi tarihe not düşüyoruz. Zamanı geldiğinde gereken yapılacak" dedi.

 

TOSUN, DAVA ADAMLIĞINA YAKIŞMAYAN TUTUM SERGİLEMİŞTİR

Kendisinin de bir AK Parti üyesi olarak kapalı kapılar arkasında alınan bu kararı kabul etmelerinin söz konusu bile olamayacağını ifade eden Mustafa Avcı, "Akrabam Muammer Avcı'nın Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'a olan yakınlığını çekemeyenlerin aldığı bu kararı kınıyorum. Muammer Avcı, özellikle son dönemde Cumhurbaşkanımız ile bizzat görüşüp devam eden yatırımların hızlandırılması anlamında önemli katkılar sağlamıştır. AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, parti içinde bu meseleyi hazmedemeyen çevrelerin baskısıyla, siyasi etik kurallarıyla bağdaşmayan, dava adamlığına yakışmayan bir tutum sergilemiştir.

 

GÜNÜ GELDİĞİNDE KARŞILIĞINI BULACAKLAR!

 Kökleri Rize'den İstanbul'a kadar uzanan Avcı sülalesi olarak Cumhurbaşkanımızla olan güçlü bağlarımızı hiç bir zaman politika malzemesi yapmadık. Çünkü biz birileri gibi siyasi ikbalimizi, menfaatlerimizi değil yaşadığımız şehrin çıkarlarını ön planda tuttuk. Bu hasmane kararda kimlerin dahli varsa günü geldiğinde karşılığını bulacaktır" dedi.

İLGİLİ DİĞER HABER İÇİN ALTTAKİ GÖRSELE TIKLAYINIZ



Çok Okunanlar

2024-09-19 04:57:55