Yerel >> Kariyer Medya


Çetin Uzun TDP'den ''İSTİFA MI'' etti yoksa ''GÖREVDEN Mİ ALINDI?'' işte cevabı...


Link [2022-03-12 15:53:43]



Gençlik yıllarında DSP’de çeşitli görevlerde yer alan ve 2020 yılının Aralık ayında Mustafa Sarıgül’ün kurduğu Türkiye Değişim Partisi’nin (TDP) kurucu İl Başkanlarından olan Çetin Uzun, sonraki süreçte TDP ile yollarının neden ayrıldığı ile ilgili konuşarak ‘görevden alınmadım, ayrıldım’ dedi.

Karar67 Gazetesi ofisinde Yenilik Partisi İl Başkanı Çetin Uzun ile gerçekleştirilen röportajda  TDP’de kısa bir süre Zonguldak İl Başkanlığı yapan ve kısa bir süre sonra görevden alındığı ve istifa ettiği yönünde iki farklı bilgi hakkında açıklamalarda bulunan Uzun; ‘Parti tüzüğüne ve programına aykırı davranışlar gördüğüm için İl Başkanlığı görevimden ayrıldım’ dedi.

 

SARIGÜL BANA ‘YOL ARKADAŞIM OLUR MUSUN’ DİYE SORUNCA KABUL ETTİM

Açıklamasında TDP ile yollarının kesişmesinden ayrılmasına kadar olan sürece açıklık getiren Uzun, şu ifadeleri kullandı;

Bizim siyasi hayatımız DSP’de başladı. Rahmetli Sayın Bülent Ecevit ile işçiyi, emekçiyi savunan projeler içerisinde yer aldık. Mustafa Sarıgül’de o dönemler partimizin bir neferiydi. Bu vesileyle 2005-2009-2010 ve en son 2018’de kendisiyle bir araya geldik. 2018’de ki görüşmelerimizin neticesinde başlatmış olduğumuz Türkiye Değişim Hareketinin partileşme sürecini başlatmak üzere bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantı sırasında Sayın Sarıgül bana; ‘yol arkadaşım olur musun’ diye sordu ve bende kabul ederek Türkiye Değişim Partisi Kurucu İl Başkanları arasında emeğin başkenti olan Zonguldak’ın temsilcilerinden biri olarak partide yer aldım.

 

GENEL MERKEZ YÖNETİCİLERİYLE SORUNLAR YAŞADIK VE AYRILDIM

Lakin daha sonra benim düşündüğüm ve almış olduğum siyasi terbiyeler neticesinde parti tüzüğüne ve programına aykırı davranışlar olduğunu gördüğüm için Genel Merkez yöneticileriyle bazı sorunlar yaşadık. Bu sorunların giderilmesini birçok kez talep etmeme rağmen sorunların düzeltilmesi adına bir çözüm yoluna gidilmemesi üzerine İl Başkanlığı görevimden ayrılma kararı aldım.

Ayrılma kararımın ardından Sayın Sarıgül beni Karadeniz Bölge Sorumlusu görevine getirdi. Bir müddet bu görevi yaptıktan sonra partiyle organik bağlarımı tamamen koparmış oldum.

 

YENİLİK PARTİSİ İLE SİYASETE DEVAM EDİYORUM

TDP ile yollarımızın ayrılmasından bir süre sonra Ardahan Milletvekilimiz Sayın Öztürk Yılmaz ile gerçekleştirdiğimiz görüşmelerimiz neticesinde kendisinin Genel Başkanlığını yapmış olduğu Yenilik Partisi çatısı altında siyasi hayatımıza devam etme kararı aldım. Türkiye’de nerede eksiklik, aksaklık varsa bunları gidermek üzere parti programı ve parti tüzüğü gereği Türkiye’nin ve halkımızın geleceği ile ilgili projeler üretmeye devam ediyoruz.

Lakin siyasi yaşamımızın yanı sıra Zonguldak’ta ticaretle uğraşan insanlardan biriyiz. Mümkün olduğunca ticaretimize siyaset karıştırmamaya özen gösteriyoruz. Bu konuda titiz davranıyoruz. Bizim işletmelerimize her görüşten insanlar geliyor.  Bunları birbirine karıştırmadan hem siyasi, hem de ticari yaşantımızı birbirine katmamak adına elimizden geleni yapmaya gayret gösteriyoruz.

 



Çok Okunanlar

2024-09-19 05:07:16