Yerel >> Kariyer Medya


Aynı coşkuyu 30 Ağustos Zafer Bayramında da bekliyoruz beyler...


Link [2022-05-31 07:09:48]



Zonguldak’ın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 21 Haziran tarihini sönük etkinlikler kutlayanlar ve birçoğu 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinliklerine siyasi nedenler başta olmak üzere çeşitli nedenlerle katılmayanlar 1453 İstanbul’un Fethi etkinliklerinde meydanlara sığmadılar.

İstanbul’un Fethi’nin 569’uncu yıldönümü etkinliklerinde 10 metre uzunluğunda ki temsili karadan yürütülen gemi ile Gazipaşa caddesinde yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde Zonguldak Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Zonguldak Belediyesi'nin destekleri ile ‘Fetih Yeniden Zonguldak 1453’ adlı etkinlik düzenlendi.

 İstanbul’un fethinin 569. yıl dönümü kutlamalarına Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, Gençlik Hizmetler ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, gençler ve vatandaşlar katıldı. Organizasyonda Yeniçeriler ve Sipahiler ile birlikte Mehteran Marşı eşliğinde 10 metre uzunluğunda, 2,5 metre yüksekliğinde, 2 metre genişliğindeki gemi karadan Madenci heykelinden valilik binası önüne kadar yürütüldü.

 

ZAFER BAYRAMI’NDA DA GÖRKEMLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK Mİ?

Konuşmasında; ‘’Biz gençlerin sosyal, kültürel ve manevi değerlere sahip çıkması adına her zaman İl Müdürlüğü olarak faaliyelerimizi gerçekleştiriyoruz ve bundan sonrada devam ettireceğiz’ diyen Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel’in 21 Haziran Zonguldak’ın düşman işgalinden kurtuluşu ve 30 Ağustos Zafer Bayramı adına da GÖRKEMLİ etkinlikler tertip edip etmeyeceği merak ediliyor.

 

ZAFER BAYRAMI ETKİNLİKLERİNE DE KATILACAKLAR MI?

Zonguldak’ta genellikle sönük etkinliklerle geçiştirilen 21 Haziran Zonguldak’ın düşman işgalinden kurtuluş günü ve Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlandırılması adına her yıl 30 Ağustos’ta kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı adına da yetkililerin benzer şekilde görkemli etkinlikler tertip etmeleri ve İstanbul’un Fethi törenlerine katılanların Zafer Bayramı etkinliklerine de katılması bekleniliyor.

 

 

 

 

 



Çok Okunanlar

2024-09-08 04:17:12