Yerel >> Kariyer Medya


Alan net konuştu; 'Çiğ yemedik karnımız ağrısın, beni kimse tehdit edemez. belgesi olan savcılığa gitsin..


Link [2022-06-11 15:03:18]



Son günlerde kendisini hedef alan ve bazıları belaltı iftiralara kadar ilerleyen sözde KAZ-TECİLERİN iddia ve iftiralarına yanıt veren Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, ‘bu iftiraları ciddiye almıyorum’ dedi.

Seçim döneminde Selim Alan’dan istediği parayı alamayan, kendisinden makamına gidip borç isteyip alamayan, sadece tek sayı çıkarabildikleri dergiye sormadan Alan’ı kapak yapıp istediği parayı alamayan sözde gazetecilerin hedefi haline gelen Alan, basın toplantısı düzenleyerek tüm iddia ve iftiralara yanıt verip çalışmalar hakkında bilgi verdi.

AKP eski Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan ile iftar yemeğinde buluşması ile ilgili ortaya atılan iddiaları yalanlayan Alan, AKP’den istifa edip açıklamalarda bulunan Mehmet Baş’ın iddialarına da yanıt verdi.

 

İFTİRALARI CİDDİYE ALMIYORUM

Alan basın toplantısında yaptığı açıklamada; ‘Son iki gün içinde çıkan haberlerle ilgili şunu söyleyeyim, biri bir şey biliyorsa ve bunun devletimize, belediyemize zarar verdiğimizi, kamu zararı ya da devletle ilgili bir zarar oluştuğunu biliyorsa, bunu çıkıp basın huzurunda değil, Adliye orada. Biz adalete güveniyoruz. Devletimizin imkanları ile halkımıza nasıl daha iyi hizmet sunarız onun peşindeyiz. Bu tip iftiraları ciddiye almıyorum.’

 

NET BİR ŞEY BİLEN ADLİYE’YE GİTSİN

Çıkıp konuşan insanların net bilgileri varsa, Başsavcımızın, Valimizin makamı belli. Şikayetçi olabilir. Devlette çağırır, bizde gerekeni söyleriz. Bu şekilde insanları karalamak konusunda daha önce hiç böyle bir tarz hatırlamıyorum. Vatandaşlar açık ve net bir şey biliyorlarsa Adliyeye gitsinler.

 

BENİ ENTERESE ETMEZ

Mustafa benim Gençlik Kolları döneminden beri arkadaşım. 2019 seçimlerinde birlikte yürüdüğüm arkadaşımdır. Zaman zaman aile içinde tartışmalar olabilir. Mustafa benim için barışmasından rahatsız olduğunu söyledi mi? Birilerinin rahatsız olması beni enterese etmez. Sonuçta bizim kan davamız yok, namus davamızda yok.

 

SAHİL PROJESİ 15 İÇİNDE TAMAMLANACAK

TOKİ kabul heyeti geldi,Sahil Projesinde saptanan eksikler için 15 gün ek süre verdiler. Bizlere aktarılan bilgiyi sizlere aktarıyorum. Yetkililerle en son konuştuğumuzda bize aktarılan bilgi, ayın 18’ine kadar yüklenici firmaya süre tanımışlar. Ama sizlerde malum görüyorsunuz, bizlerde zaten bu süreci en başından beri takip ediyoruz. Artık öyle çok büyük eksikler yerine ufak tefek eksikler kaldığını hepimiz görüyoruz. Vatandaşımız zaten kısmende olsa kullanıyor. 15 günlük süre sonrasında bu işler tamamlanacak.

 

SAHİLİMİZİN DAHA GÜZEL OLMASI LAZIM

Ondan sonra TOKİ geçici kabul yaptıktan sonra Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığımıza bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, sürece netlik kazandırıp ona göre bize bir şeyler söyleyecektir. Sizlere daha önceki toplantılarımızda da söylemiştik, gene söylüyorum. Bizim gönlümüzden geçen oradaki arkadaşlarımızın devam etmesi yönünde. Bununla ilgili kararı Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığımıza bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğümüzden teslim aldıktan sonraki süreçtir. Şu an bir şey dememiz çok doğru olmaz ama o süreçte bittiği zaman yer teslimi yapılan imalat Milli Emlak Genel Müdürlüğü en baştan beri sahibi konumunda kendimizi görüyoruz. Sahilimizin daha güzel olmazı lazım.

 

BENİ KİMSE TEHDİT EDEMEZ

Memurlar Lokali işletmecisi Sami Aydın’ın kendisinin tehdit edildiği yönündeki iddialara da yanıt veren başkan Alan; O şahıs gidip Adli makamlara söylerse onlar gereğini yapar. Biz Devlet kültürü olan bir milletiz. Canlı yayında konuşmakla bir şey çözülmüyor. Karalama yaparak bir yere varılmaz. Beni kimse tehdit edemez. Kuru gürültüye pabuç bırakmayız. Herkes beni tanır. Zonguldak’ta hizmet istemeyen bir cenah var. Moral bozar mıyız, motivasyon bozar mıyız? Derdine düşmüşler. Kim benim için ne demiş benim için hiçbir kıymeti harbiyesi yok. Basın olarak sizlere söylüyorum, sizin işiniz ama bu tip konularda dikkatli olun.’

 

BELGELERİ VARSA SAVCILIĞA GİTSİNLER

"Son zamanlarda çıkan haberlerle ilgili biri bir şey biliyorsa ve bunun devletimize ve belediyemize zarar verdiğini düşünüyorsa ve ortada kamu zararı olduğu ifade ediliyorsa bunun basın yoluyla konuşulmasının doğru olmadığını düşünüyorum. Bu tip konuşmalar iftiralar gerçeği yansıtmamaktadır. Çıkıp konuşan arkadaşların ellerinde belgeleri varsa Cumhuriyet Savcılığı orda gidip gereğini yapsınlar. Ama bunu yapmayıp da basın yoluyla ellerinde bilgi ve belgeler olmadan bu şekilde konuşmalarını doğru bulmuyorum. Hepimizin devlet ve adalet karşısında boynumuz kıldan incedir.

 

ÇAĞLAYAN KONUŞMUYOR, DİĞERLERİNE NE OLUYOR?

Mustafa Çağlayan dava arkadaşımız ve kardeşimiz. Bundan birilerinin rahatsız olması da beni bağlamıyor. Aramızda ne kan davası var nede mal davası da vardır. Barışmasını bilmeyen de kavga etmeyecektir. Bu bizim aile içi meselelerimizdir. Biz Mustafa Çağlaya ile ilgili bir sıkıntı içinde değiliz. Mustafa Çağlayan’ın ağzından bir laf var mı? Bununla alakalı Mustafa Çağlayan bir konuşma yapmıyorsa diğerlerine ne oluyor?

 

ÇİĞ YEMEDİK, KARNIMIZ AĞRISIN

İsmini zikrettiğiniz o arkadaş adli makamlara gidipte gereğini yaparsa daha mantıklı olur. Öyle basında çıkarak konuşarak olmaz işler. Bununla alakalıda bir yasal süreç devam ediyor. Çiğ yemedik karnımız ağrımıyor. Bunlara gülüp geçiyorum. Bunları ciddiye almıyoruz. Moral motivasyon bozmak ve hız kesmek için özellikle art niyetli hareket eden bir güruh var. Bu işlerde sürekli onların başlarının ağzından çıkıyor. Basına da yol gösterecek biri değiliz. O bunu demiş şu bunu demiş diyerek olmaz bu işler. Yargıya intikal eden bir süreç olduğu için bununla alakalıda daha fazla konuşmanın doğru olmadığını düşünüyorum."



Çok Okunanlar

2024-09-08 04:27:40