Yerel >> İscehisar Haber


İscehisar’da Nevruz Kutlamaları Yapıldı.


Link [2022-03-22 18:57:25]



İscehisar’da Nevruz Kutlamaları Yapıldı.

İscehisar ilçesi Mehmet Çakmak Anadolu lisesi Öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı Nevruz kutlamaları protokol üyelerinin katılımı ile yapıldı.

Kutlamalar İlçe belediye Başkanı Ahmet Şahin ve Protokol üyelerinin gelmesi ile birlikte,Kahraman Şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile birlikte başladı.

Program da Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Mehmet Çakmak Anadolu lisesi Müdür Baş yardımcısı Alper Can Demir yaparak Doğanın uzun bir sessizliğinin ardından canlandığı, yeşilin her tonunun sayısız renkteki çiçekle buluştuğu baharın müjdecisi 21 Mart nevruz bayramının Tüm insanlık için bereketli olmasını diledi ve Türk dünyası ve toplumlarında Nevruz bayramının önemine dikkat çekti.

“Önümüzdeki Yıl İnsanlık için bolluk olsun, Bereket olsun,Nevruz Türk kültüründe Hürriyet ve kardeşlik bayramıdır.Nevruz,Türkler arsında Ergenokondan çıkış olarak kabul edilmektedir.”

diyerek Nevruz Bayramını kutladı.

İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin'de ; "Baharın müjdecisi,Ateş yakıp, dağları deldiğimiz gün olup Birlik, Beraberlik, Barış, Kardeşlik demektir. Türk Milletinin Nevruz Bayramı kutlu olsun."dedi  

Program,Şiirler okunması,Halk oyunları gösterileri ve Öğrenciler arası yarışlarının düzenlenmesi, İlçe İl Genel Meclisi Murat Dikmen ve Belediye Başkanı Ahmet Şahin’in Örste demir dövmesi , Nevruz ateşinin yakılarak üzerinden atlanılması ile sona erdi. Nevruz Kutlama programına İlçe Belediye Başkanı Ahmet Şahin,İl Genel Meclis Üyesi Murat Dikmen, İlçe Jandarma Komutanı Emre Türkoğlu,İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Dalfidan, daire amirleri,Okul Müdürleri, Öğrenciler katıldı.

video lınk

https://www.facebook.com/www.iscehisarhaber.net/videos/366265798696265



Çok Okunanlar

2024-09-19 03:56:48