Yerel >> İscehisar Haber


İscehisar’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Atatürk ilkokulunda Coşkuyla Kutlandı


Link [2022-04-24 07:12:01]



İscehisar’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Atatürk ilkokulunda Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ilçe merkezindeki Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman aşkın'ın çelenk sunumu v, Saygı Duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayıp,

ilçe genelindeki ilkokullarda düzenlenen törenlerle kutlandı. İscehisar  Atatürk İlkokulunda 160 öğrencinin katılımı ve hazırladıkları gösteriler ile devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması sonrası, Atatürk İlkokulu Müdürü Halil İbrahim Dursun günün anlam ve önemini anlatan konuşmasını yaptı.

Öğrenciler tarafından hazırlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı temalı şiirlerin okunmasından sonra, sahnelenen halk oyunları ve gösteriler izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

İscehisar Kaymakamı Uğur Kapar; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 Kaymakam Uğur kapar mesajında şu ifadelere yer verdi:

        Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. Yıldönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz.

        23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğindeki İstiklal Mücadelesinde dönüm noktası olmuş, Milletimiz, egemenliğin kayıtsız şartsız kendisinde olduğu yeni bir devletin ilk adımını atmıştır ve Cumhuriyetimizi geleceğimizin teminatı olan çocuklara emanet etmiştir.

        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkumuzu, sevincimizi dünya çocuklarıyla paylaştığımız; dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla bir kez daha yinelediğimiz özel bir bayramdır. Türkiye olarak inanıyoruz ki; hangi ülkede olursa olsun tüm çocukların savaş, açlık ve kargaşa ortamından uzak bir şekilde yaşamaları, barış içinde bir dünyanın da kapılarını açacaktır.

        Sevgili Çocuklar,

        Sizler, milletimizin umut çiçekleri, aydınlık yarınlarımızı kucaklayan güçlü kollarısınız. Bu bakımdan sizlerin sağlıklı, eğitimli ve mutlu bireyler olarak yetişmeniz en büyük arzumuzdur.

        Hedefimiz sizleri özgürce düşünen, inisiyatif alabilen, sorgulayan, kendi toplumunun ve evrensel anlayışın doğrularından haberdar olan, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli, tarihini bilen, ecdadını tanıyan, geleceğe umutla baka bilen kendi ayakları üzerinde güvenle durabilen gençler olarak yetiştirebilmektir. Bunu başarabildiğimiz takdirde bugünün çocukları, yarının gençleri olarak sizler ülkemizin sadece zenginliği değil, dinamizminin ve değişim potansiyelinin kaynağı olacaksınız.

        Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Necip Milletimize hizmette bulunan ve ebediyete intikal eden Türkiye Büyük Millet Meclisi mensuplarını, bu vatan için canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi, aramızdan ayrılan Şanlı Gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bugüne anlam katan bütün çocuklarımızın ve aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”dedi

video link

https://www.facebook.com/www.iscehisarhaber.net/videos/532117781862816

 

Belediye Başkanı Ahmet Şahin ;

 “Milli iradenin resmen hayat bulduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102’nci yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ilk günkü heyecanını yürekten kutluyoruz. Geleceğimiz olan siz çocuklarımızın bu mutlu gününde yanında olmaktan mutluluk duyuyorum. Sonsuza kadar Cumhuriyetimizin yaşaması,Meclsimizin yaşaması ve Türk Milletinin ilelebet yaşamasını temenni ediyor,Hepinizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.” dedi.

 

Kutlama programına İlçe Kaymakamı Uğur Kapar, Belediye Başkanımız Ahmet Şahin, İscehisar MYO Müdürü Prof. Dr. Çağlar Özkaymak , İlçe Jandarma Komutanı Emre Türkoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Dalfidan, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda öğrenci velisi katıldı.



Çok Okunanlar

2024-09-16 21:53:33