Yerel >> İscehisar Haber


İscehisar da 33. Vergi Haftası Törenle Başladı


Link [2022-02-26 10:56:51]



İscehisar da 33. Vergi Haftası  Törenle Başladı

İscehisar Vergi Dairesi Müdür vekili Medine Çakır, Atatürk anıta çelenk bırakmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

İscehisar Vergi Dairesi Müdür vekili Medine Çakır, 33. Vergi Haftası'nın hayırlı olmasını dileyerek,

" Bilindiği gibi her yıl Şubat ayının son haftası vergi haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıl 33. Vergi Haftası 21-27 Şubat 2022 tarihleri arasında kutlanıyor.

Ülkelerin gelişmişlik ölçütlerinden biri olan verginin tabana yayılmasını ve verginin adil dağılımını sağlayabilmek için toplumda vergi bilincinin oluşturulması ve vergi ödeme alışkanlığının yerleştirilmesi önem taşımaktadır.

Vergi Haftasında; vergi bilincinin çocuklarda ve genç nesillerde oluşturulması, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunun artırılması ve aynı zamanda kayıt dışı ekonomi ile mücadele bilincinin oluşturulması amaçlanmaktır.

Mükelleflerin vergiyi niçin ödeyecekleri ve ödedikleri verginin kendilerine ne şekilde geri döneceğini bilmesi önemli bir husustur.  Anayasamızda belirtildiği gibi; herkes, kamu giderlerini karşılamak üzere, mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür.

Gelir İdaresi Başkanlığının hedef ve mali politikaları çerçevesinde mükelleflerin vergiye uyumunu kolaylaştırmak ve hizmetlerini yerine getirmek için Vergi Dairesi Müdürlüğümüzce gereken hassasiyet gösterilerek çalışmalarını mükellef odaklı yürütmektedir.

Vergisel yükümlülüklerini tam ve zamanında yerine getirerek ülkemizin gelişmesine katkı sağlayan tüm mükelleflerimize, meslek mensuplarımıza ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür eder Vergi Haftanızı kutlarım."

 

Törene, vergi dairesi çalışanları ve idareciler  ile İscehisar da görev yapan daire amirleri ve Mali Müşavirler katıldı.

 

 

 



Çok Okunanlar

2024-09-19 04:09:57