Yerel >> İscehisar Haber


Gufran Çetinel ; HİLALİN HAÇA KARŞI SAVAŞIDIR ÇANAKKALE


Link [2022-03-17 22:13:13]



SAVAŞIMIZ BİTMEDİ

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel “Müslüman Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli vakalar arasında bulunan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, küffara karşı asil milletimizin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatıratı olmak bakımından insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır.”

 

HİLALİN HAÇA KARŞI SAVAŞIDIR ÇANAKKALE

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel yapmış olduğu yazılı basın açıklamasında içinde bulunduğumuz 18 Mart Çanakkale destanına ilişkin önemli açıklamalrda bulundu. dünyanın en büyük ordularının bütün harp hukukunu ayaklar altına alarak Müslümanlığın son kalesine karşı; kara, hava, deniz ve denizaltı unsurlarıyla saldırdıkları esnada çok sıkıntılı bir dönem geçirmekte olan Osmanlı Devleti’nin gerçekleştirmiş olduğu büyük direnişi simgeleiğini belirten İl Başkanı Çetinel “Çanakkale Savaşı, batılı ülkelerin oluşturduğu itilafa karşı Osmanlı Devleti'nin savunmada olduğu bir savaşın adıdır. Osmanlı Devleti'nin Çanakkale Savaşında bütün bir millet olarak destan yazdığı savaştır. 3 Kasım 1914 yılı-18 Mart 1915 yılı tarihleri arasında deniz savaşları olarak yapılmış, 25 Nisan 1915-9 Ocak 1916 tarihleri arasında ise Gelibolu yarımadasında kara savaşları olarak yapılmıştır. İtilaf devletleri, bu savaşta Çanakkale Boğazını ve İstanbul'u ele geçirmeyi amaçlamışlardır. Eğer Çanakkale Boğazı'nın İtilaf Devletleri'ne geçmiş olsaydı Rusya'ya her türlü desteği kolaylıkla sağlayabileceklerdi” diyerek bu savaşın sıradan bir savaş olmadığını, hilalin haç ile hakkın batıl ile karşı karşıya olduğu bir savaş olduğunun altını çizdi.

ÇANAKKALE DİRENİŞİ BİTMEDİ

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel’in yapmış olduğu yazılı açıklamanın devamında Çanakkale’yi geçemeyen zihniyetin bugün farklı taktik/stratejik yöntemlerle hala aç bir sansar gibi islam coğrafyasına salyalarını akıtmaya devam ettiklerini vurguladı. Milli Görüşün efsane ismi Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın İslam ülkelerini bir araya getirme hayalinin nedenini soranların Çanakkale’ye bakmaları gerektiğini ifade eden İl Başkanı Çetinel “Dün nasıl ki rahmetli Erbakan Hocamız bu amaç ve doğrultuda hareket ettiyse bugün de başta Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan ve tüm Milli Görüş neferleri bir daha Çanakkale Savaşı gibi bir emsal olmaması için bu amaç doğrultusunda mücadele etmektedirler” dedi.

Avrupa ülkelerinin medeniyet vurgusunun altının boş olduğunu da sözlerine ekleyen İl Başkanı Çetinel “İstiklal Şairimiz Merhum Mehmet Akif’in o muazzam ve iman dolu milli marşımızda belirttiği gibi Avrupa tek dişi kalmış bir canavardan başka bir şey değildir. Bir canavar ne kadar medeniyse Avrupa ancak o kadar medenidir. Kendileri dahil herkesi kandırabilirler ama bilinçli ve şuurlu hiçbir milli görüş askeri Avrupa’nın medeniyet maskesinin altında nasıl bir vahşi hayvan yattığını çok iyi bilmektedir” dedi.

UKRAYNA-RUSYA SAVAŞI

İkinci dünya savaşından bu zamana kadar Müslüman coğrafyasında akan kanın ve ölen mazlumların Avrupa tarafından görmezden gelindiğini ifade eden Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel Ukrayna-Rusya savaşına ilişkin de bazı açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Çetinel savaşa karşı olduklarının en başta altını çizerek vicdani açıdan dünyanın herhangi bir noktasında zarar gören mazlumlara üzüldüklerini ancak bürokratik ve diplomatik açıdan Müslüman olmayan iki ülkenin savaşına karşın herhangi bir tarafta olmadıklarını belirtti. İl Başkanı Çetinel “Şimdiye kadar Müslüman coğrafyasında akan kana karşın Avrupa’nın ki yüzlülüğünü biliyoruz. Elbette dünyanın neresinde olursa olsun bir mazlumun zarar görmesine karşıyız ama Müslüman kanı ile beslenenlerin aralarında ki anlaşmazlıktan dolayı da taraf seçecek değiliz” diyerek tarafsız bir politika izlemenin doğru olduğunu kaydetti.

 

 

 



Çok Okunanlar

2024-09-19 04:23:45