Yerel >> İscehisar Haber


FATİH KIZIL ; TÜRKMEN DÜĞÜNÜ PERDELERİNİ AÇIYOR.DAVETLİSİNİZ


Link [2022-04-10 17:32:22]



FATİH KIZIL ;  TÜRKMEN DÜĞÜNÜ PERDELERİNİ AÇIYOR.DAVETLİSİNİZ

Afyonkarahisar Belediyesi Şehir tiyatrosu 10 Nisan pazar günü saat 14:00 de sahneleyeceği Türkmen Düğünü tiyatro oyunu ile sahnelerini vatandaşlara açıyor.

İlçemizden de oyuncuların yer aldığı tıyatro oyunu hakkında bılgıler veren ve oyunda damadın sağdıcı rolune hayat veren Fatih Kızıl bütün vatandaşları oyuna davet ederek oyun hakkında bilgiler verdi.

Oyunu Ali Yürük ün yazdıgını ve Hasan H. Elmas ın yönettiğini söyleyen Kızıl,

"Oyunumuz Türkmen düğünü 2 perdeden olusuyor.Hazırlıklerımızı yaptık ,10 nısan itibarı ıle sahne alıyoruz.Gerçekten güzel bir eseri çalışmak bizleri mutlu etti.seanslarımıza vatandaşlarımızı davet edeiyorum.Tiyatro kültürü farklı bir olay.Biletleri online olarak vatandaşlarımız alabilir.

https://biletinial.com/tiyatro/turkmen-dugunu-afyn

 

oyunun konusu kısaca

"Afyonkarahisar'ın ve dahi Türkmen düğünü adetlerinin iki aile arasındaki kız isteme, kına ve düğün hikayesini, örf  ve adetlerini konu almaktadır. Üniversite okuyup askerliğini bitiren Ahmet'in evlenmek istediği biri vardır. Ahmet tüm engellere rağmen Haskız'ı istemektedir. Haskız ve Ahmet gelenek ve göreneğe uygun biçimde evlenirler.  Bu oyunda Türkmen düğün geleneği detaylıca işlenmektedir. Ayrıca "Türkmen Düğünü" 1989 yılında TRT 1'e 3 bölümlük duygusal Türk dizisi olarak uyarlanmış ve yayınlanmıştır."dedilmiştir.



Çok Okunanlar

2024-09-19 04:27:41