Son Dakika >> Haber >> Independent Türkçe


Ukrayna: Ruslar, sivil tahliyelerin yapıldığı tren garını vurdu, 30'dan fazla ölü ve 100'den fazla yaralı var


Link [2022-04-08 14:53:58]



Ukrayna Demiryolları, Donetsk bölgesine bağlı Kramatorsk şehrinin tren garına, Rus güçleri trafından düzenlenen füze saldırısında, tahliye edilmeyi bekleyen çok sayıda sivil hayatını kaybetti.

Ukrayna Demiryollarının Telegram kanalından yapılan açıklamada, "Kramatorsk tren garına 2 füze isabet etti. İlk belirlemelere göre, 30'dan fazla sivil öldü, 100'den fazla sivil yaralandı" ifadesine yer verildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saldırıya ilişkin paylaşılan görüntülerde, tren garında yanlarında bavulları bulunan sivillerin ve gar görevlilerinin kan içinde yerde yattıkları görülüyor.

Donetsk Valisi Pavel Kirilenko, garın misket bombaları içeren İskender füzesi ile vurulduğunu açıkladı.

Zelenski: Kramatorsk tren istasyonunu Toçka-U füzesiyle vurdular

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, tren istasyonunun "Toçka-U" füzesi ile vurulduğunu açıkladı.

Zelenski, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, "Binlerce sivil Ukraynalının tahliye edilmeyi beklediği Kramatorsk tren istasyonunu Toçka-U füzesiyle vurdular. Ruslar yöntemlerini terk etmiyor. Savaş alanında bize karşı koyacak güç ve cesaretten yoksun oldukları için sivillere saldırıyorlar. Bu, sınırı olmayan bir kötülüktür ve eğer cezalandırılmazsa asla durmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Donetsk bölgesindeki bazı tren istasyonlarını vurduklarını doğrulamış fakat saldırıların Ukrayna birliklerine gelen askeri teçhizat ve silahları imha etmek amacıyla yapıldığını öne sürmüştü.

 

Independent Türkçe, AA

 

Rusya ukrayna savaşıTREN GARIsaldırısivilZelenski saldırıyla ilgili, Ruslar yöntemlerini terk etmiyor. Savaş alanında bize karşı koyacak güç ve cesaretten yoksun oldukları için sivillere saldırıyorlar. Bu, sınırı olmayan bir kötülüktür ve eğer cezalandırılmazsa asla durmayacaktır" dediCuma, Nisan 8, 2022 - 13:30Main image: 

<p>Fotoğraf: AA</p>

Dünyajw id: XMGt39nFrelated nodes: Rusya Savunma Bakanlığı: Ukrayna'nın 4 kentindeki yakıt depoları imha edildiMariupol'den kaçış: Ukraynalı balıkçı, iki buçuk saat yüzerek nasıl canını kurtardığını anlattıZelenski: Ruslar, Mariupol'daki insanları Ukraynalılar öldürmüş gibi gösterecekType: videoSEO Title: Ukrayna: Ruslar, sivil tahliyelerin yapıldığı tren garını vurdu, 30'dan fazla ölü ve 100'den fazla yaralı varcopyright Independentturkish: 

Çok Okunanlar

2024-09-22 01:37:16