Son Dakika >> Haber >> Independent Türkçe


Ukrayna, "liderlerin yüz yüze görüşmesi" için Türkiye'yi işaret etti


Link [2022-04-04 09:33:09]



Ukrayna'nın Rusya ile yürüttüğü barış görüşmelerindeki müzakerecisi David Arakhamia, hafta sonunda yaptığı açıklamada iki ülkenin lideri arasında görüşme yapılması halinde bunun büyük ihtimalle Türkiye'de yapılacağını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Arakhamia, Ukraynalı bir yayın kuruluşuna cumartesi günü yaptığı ve Interfax haber ajansında yer alan açıklamada görüşmenin nerede ve ne zaman yapılabileceğinin ise net olmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, perşembe ve cuma günü Ukraynalı ve Rus liderler ile telefonda görüşmüş ve yüz yüze görüşmeleri çağrısını tekrarlamıştı.

Arakhamia Erdoğan'ın cuma günü hem Zelenskiy hem de Putin ile telefonda görüştüğünü ve "kendi tarafının yakın gelecekte görüşme ayarlamaya hazır olduğunu teyit ediyor gibi göründüğünü" belirtti.

Ukraynalı müzakereci henüz yeri ve zamanı belli olmasa da görüşmenin İstanbul veya Ankara'da yapılabileceğini ifade etti.

 

Reuters

Rusya ukrayna savaşıKiev’in müzakerecisi, olası görüşme konusunda tam tarih ve zaman vermedi Pazartesi, Nisan 4, 2022 - 08:30Main image: 

<p>Fotoğraf: AA</p>

Haberrelated nodes: Kremlin Sözcüsü Peskov: Erdoğan'ın başkanlığı döneminde NATO üyesi egemen devletler arasında en egemen devlet Türkiye olduPutin ile telefonda görüşen Erdoğan, Rus lider ile Zelenski'yi bir araya getirmek istediğini ilettiType: newsSEO Title: Ukrayna, "liderlerin yüz yüze görüşmesi" için Türkiye'yi işaret etticopyright Independentturkish: 

Çok Okunanlar

2024-09-22 23:30:56