Son Dakika >> Haber >> Independent Türkçe


Rusya, İsveç ve Finlandiya'yı NATO'ya girmesine karşı uyardı: Artık "nükleersiz" Baltık'tan söz edilemez


Link [2022-04-14 12:52:17]



Rusya, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girmesi halinde Rusya'nın savunmasını kuvvetlendirmek zorunda kalacağını ve artık "nükleersiz" Baltık'tan söz edilemeyeceği konusunda NATO'yu uyardı.

Rusya'nın Güvenlik Konseyi Başkanı Yardımcısı Dmitry Medvedev, "Artık Baltık'ın nükleerden arındırılmış durumundan söz edilemez. Denge yeniden tesis edilmelidir" dedi.

"Eğer İsveç ve Finlandiya NATO'ya katılırsa, Rusya için büyük bir fark olmayacaktır; yalnızca birkaç fazla hasım daha..." diyen Medvedev, "Bugüne kadar Rusya bu tedbirleri almadı ve almayacaktı da" diye belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği

ABD'nin dışişleri bakanlığından üst düzey bir yetkili geçen hafta, Brüksel'de bir araya gelen NATO devletlerinin dışişleri bakanlarının Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılma olasılığı konusunda görüştüklerini açıklamıştı. 

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği İsveç'in başkenti Stockholm'de İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile görüştükten sonra basın toplantısı düzenlemişti.

Marin, Finlandiya'nın NATO üyeliği başvurusu konusunun sorulması üzerine, bu konuda ayrıntılı takvim vermeyeceğini ve kararlarını aylar değil, haftalar içinde, çok kısa sürede açıklayacaklarını belirtmişti.

İsveç Başbakanı Andersson ise Avrupa'da yeni bir güvenlik durumunun söz konusu olduğunu ve kendilerinin de bunu değerlendirerek yakında NATO üyeliği konusunda bir karara varacaklarını söylemişti.

 

 

Reuters, Independent Türkçe

FinlandiyaİsveçRusya'nın Güvenlik Konseyi Başkanı Yardımcısı Dmitry Medvedev, "Denge yeniden tesis edilmelidir" diye konuştuPerşembe, Nisan 14, 2022 - 11:30Main image: 

<p>Fotoğraf: AA</p>

Dünyarelated nodes: Rusya: Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılması Avrupa'ya istikrar getirmezRusya: Ukrayna'da silahlı ABD ve NATO araçlarını "askeri hedef" olarak görüyoruzType: newsSEO Title: Rusya, İsveç ve Finlandiya'yı NATO'ya girmesine karşı uyardı: Artık "nükleersiz" Baltık'tan söz edilemezcopyright Independentturkish: 

Çok Okunanlar

2024-09-22 01:59:28