Son Dakika >> Haber >> Independent Türkçe


Pentagon: Rus askerler soğuk yanması nedeniyle savaştan çekiliyor


Link [2022-03-23 13:53:07]



ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) bir üst düzey yetkili, Rus askerlerin soğuk yanığı nedeniyle cepheden alındığını öne sürdü.

Kimliğini paylaşmayan üst düzey yetkili, salı günü yaptığı açıklamada cephedeki Rus askerlerin soğuk havaya uygun kıyafetleri ve teçhizatları olmadığını, bazı askerlerin de soğuk yanığı nedeniyle savaştan çekilmek zorunda kaldığını iddia etti.

Yetkili, "Bazı Rus birliklerinin yer aldıkları çevreye uygun soğuk hava ekipmanları olmadığı için soğuk yanığı geçirdiği ve bu nedenle cephedeki çatışmalarda yer alamadığına dair bilgiler edindik. Ruslar, bazı birliklerine şahsi ekipman sağlamak da bile sorun yaşıyor" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Soğuk ısırması olarak da bilinen soğuk yanığı, uzun süre soğuğa maruz kalma durumunda en çok eller, ayaklar ve yüzde yara oluşmasına yol açan ve ileri derece vakalarda ampütasyon gerektirebilen bir durum.

İstilacı Rus birliklerin gıda, yakıt ve erzak kıtlığı çektiğini de savunan ABD'li yetkili, askerlerin lojistik anlamda ciddi aksamalar yaşadığını öne sürdü. Yetkili, Rus askerlerin "birçok cephede zorluk çektiğini" söyleyerek Ukraynalıların "kaybettiği bölgeleri geri almayı hedeflediğini" de belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri operasyon emriyle başlayan savaşın 28. gününde de çatışmalar sürüyor.  

Yetkili, Rusların savaşın başından beri ilk defa askeri gücünün yüzde 10'unu kaybettiğini de iddia etti.

Pentagon, Rusların 24 Şubat itibarıyla yaklaşık 150 bin askeri olduğunu ve büyük çapta bir savaş için yeterli ekipmana sahip olduğunu tahmin ettiklerini bildirmişti.

ABD Başkanı Joe Biden ise dünkü açıklamasında Putin'in "köşeye sıkıştığını" savunmuş, böyle bir durumda "kimyasal veya nükleer silah kullanma ihtimali olduğunu" öne sürmüştü.

Biden, geçen hafta da Putin'i "savaş suçlusu" diye nitelemişti.

Independent Türkçe, CNN, Telegraph, New York Times

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

çeviriRusya ukrayna savaşıAvrupaABDYetkili, Rus birliklerin gücünün yüzde 10'unu kaybettiğini savunduÇarşamba, Mart 23, 2022 - 12:45Main image: 

<p>ABD'li yetkili, Rus birliklerin şimdiye dek stratejik noktaları ele geçirmeyi başaramadığını savundu (Reuters)</p>

Dünyarelated nodes: Pentagon: Ukrayna'nın savaşı kazanabileceğini düşünüyoruzLabel: ÇEVİRİType: newsSEO Title: Pentagon: Rus askerler soğuk yanması nedeniyle savaştan çekiliyorcopyright Independentturkish: 

Çok Okunanlar

2024-09-24 01:23:35