Son Dakika >> Haber >> Independent Türkçe


Nobel ödüllü Rus gazeteci madalyasını Ukraynalı mülteciler için bağışlayacak


Link [2022-03-23 13:53:07]



Geçen yıl Nobel Barış Ödülü'nü kazanan Rus gazeteci Dmitry Muratov salı günü yaptığı açıklamada, Nobel madalyasını Ukraynalı mülteciler için para toplamak amacıyla açık artırmada bağışlayacağını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Muratov, genel yayın yönetmeni olduğu Novaya Gazeta’da kaleme aldığı makalede, Nobel madalyasını Ukraynalı mültecilere yardım etmek için bir fona bağışlamaya karar verdiğini ifade etti. Muratov, "Dünyaca ünlü bu ödülü satışa çıkarabilecek müzayede evlerinden iletişime geçmelerini rica ediyorum" dedi.

Gazeteci ayrıca mahkûm değişimi, öldürülenlerin naaşlarının iadesi ve ateşkes çağrısında bulundu.

Muratov, "İfade özgürlüğünü koruma" çabalarından dolayı Filipinler'den Maria Ressa ile birlikte 2021 Nobel Barış ödülüne layık görülmüştü.

Dmitry Muratov, Nobel Barış Ödülünü Filipinler'den Maria Ressa ile paylaşmıştı / Fotoğraf: AP

 

Novaya Gazeta, Rusya’da muhalif görüşleriyle bilinen son birkaç medya kuruluşu arasında yer alıyor.

 

Şalom

Dmitry MuratovNOBELRusya ukrayna savaşıNobel Barış ÖdülüMuratov, "İfade özgürlüğünü koruma" çabalarından dolayı Filipinler'den Maria Ressa ile birlikte 2021 Nobel Barış ödülüne layık görülmüştüÇarşamba, Mart 23, 2022 - 12:45Main image: 

<p>Novaya Gazeta Genel Yayın Yönetmeni Dmitry Muratov, 2021 Nobel Barış ödülüne layık görülmüştü /&nbsp; Fotoğraf: AFP</p>

Dünyarelated nodes: 2021 Nobel Barış Ödülü, ülkelerinde ifade özgürlüğü için verdikleri mücadeleden dolayı Maria Ressa ve Dmitry Muratov'a verildiUkraynalılara yardım etmek isteyenler hiç kalmayacakları evleri kiralıyor: "48 saatte 61 bin rezervasyon"Kremlin Sözcüsü'nün kızından satranç efsanesine Ukrayna'daki savaşa karşı çıkan Rus ünlüler Type: newsSEO Title: Nobel ödüllü Rus gazeteci madalyasını Ukraynalı mülteciler için bağışlayacakcopyright Independentturkish: 

Çok Okunanlar

2024-09-24 01:32:47