Son Dakika >> Haber >> Independent Türkçe


MSB: Pençe-Kilit Operasyonu'nda 1 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı


Link [2022-04-26 15:53:48]



Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu'nda 1 askerin şehit olduğunu, 4 askerin yaralandığını bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Operasyon bölgesinde, bugün bir unsurumuza teröristlerce yapılan roketatar saldırısında kahraman silah arkadaşımız sözleşmeli er Yunus Kalkan şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz

Akar'dan Taziye mesajı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın şehit asker için verdiği taziye mesajı bakanlık tarafından soyal medya hesabından paylaşıldı.

pic.twitter.com/uZ8Lj2k24p

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) April 26, 2022

Akar mesajında, "Kahraman silah arkadaşımız 26 Nisan 2022 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" ifadelerine yer verdi.

Pençe-Kilit Operasyonu'nda daha önce de 3 askerin şeht olduğu bilgisi paylaşılmıştı.

Şehidin Hatay'daki ailesine acı haber verildi

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, teröristlerin roketli saldırısı sonucu şehit olan sözleşmeli er Yunus Kalkan'ın şehadet haberi Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki ailesine ulaştı.

Yayladağı Kaymakamı Ömer Faruk Gökçe, Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, Çamaltı Mahallesi'nde yaşayan baba Mehmet ve anne Melahat Kalkan'a oğullarının şehadet haberini verdi.

Şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı / Fotoğraf: AA​​​

Şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı. Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Bekar olan 21 yaşındaki şehidin cenazesinin yarın öğle namazı sonrası Yayladağı Asri Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi.

Vali Doğan'dan başsağlığı mesajı

Hatay Valisi Rahmi Doğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şehidin ailesine başsağlığı dileyerek, "Pençe-Kilit Operasyonu esnasında hain terör saldırısı sonucu şehit olan Yayladağı ilçemiz nüfusuna kayıtlı hemşerimiz Sözleşmeli Er Yunus Kalkan'a Cenab-ı Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, AA

PENÇE KİLİT OPERASYONUmilli savunma bakanlığıŞEHİTBakanlıktan yapılan açıklamada Sözleşmeli Er Yunus Er'in şehit olduğu duyurulduSalı, Nisan 26, 2022 - 15:00Main image: 

<p>Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu'nda sözleşmeli er Yunus Kalkan’ın şehit olduğunu duyurdu. Milli Savunma bakanı Hulusi Akar, şehit için başsağlığı mesajı yayınladı / Görsel: MSB</p>

Haberrelated nodes: Bakan Akar sınırın sıfır noktasından Pençe Kilit Operasyonu'nu takip etti: Hudut hattını tamamen kilitleyeceğizTürkiye’den Irak'a Pençe-Kilit notasıKılıçdaroğlu’ndan Pençe-Kilit paylaşımı: Allah bu mübarek ayda, Mehmetçiğimizin ayağına taş değdirmesinType: newsSEO Title: MSB: Pençe-Kilit Operasyonu'nda 1 asker şehit oldu, 4 asker yaralandıcopyright Independentturkish: 

Çok Okunanlar

2024-09-20 15:48:27