Son Dakika >> Haber >> Independent Türkçe


Kılıçdaroğlu: İstanbullular, Ekrem başkan gibi bir başkan sahip oldukları için son derece mutlular


Link [2022-04-19 14:13:20]



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında milletvekillerine ve partililere hitap ediyor.

Partimizin TBMM Grup Toplantısı https://t.co/UFI5YRdjFd

— CHP (@herkesicinCHP) April 19, 2022

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Gençliğin umudu Kılıçdaroğu" sloganını "Süremiz sınırlı" diyerek yarıda kesen Kılıçdaroğlu, "Sizin hayalleriniz benim hedefim olacak. O hayallerin tamamını gerçekleştireceğim" dedi.

Kılıçdaroğlu, Pençe Kilit Operasyonu'nda şehit düşen Üsteğmen Ömer Delibaş'a başsağlığı, ailesine sabır diledi.

"İstanbullular, Ekrem başkan gibi bir başkan sahip oldukları için son derece mutlular"

Hafta sonunu İstanbul'da geçirdiğini ve İBB'nin çalışmalarını görme imkanı bulduğunu söyleyen CHP lideri, aynı anda 10 farklı metro projesinin devam ettiğini belirterek, "Hiç kimsenin kolay kolay cesaret edip başlayamayacağı projeleri başlatıyor ve sonuçlandırıyor. Finans kaynaklarının tamamını sağlamış durumda" dedi.

Yerebatan Sarnıcı projesinin de başlatıldığını ve kısa sürede tamamlanarak İstanbulluların hizmetine sunulacağını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Dolayısıyla İstanbullular, Ekrem başkan gibi bir başkan sahip oldukları için son derece mutlular" diye konuştu. 

"Buna ikiyüzlülük derler"

Ulaşım zammı nedeniyle İmamoğlu'nun haksız eleştirilere uğradığını savunan CHP lideri, şöyle konuştu.

Elektrik zammını yaparsın, doğalgaz zammını yaparsın, akaryakıt zammını yaparsın... Belediye bu yüzde 100, yüzde 120 oranındaki zamların yüzde 40'ı oranında, en azından hayatiyetimiz sürdürelim diye bir zam yaptığında  da kıyameti koparırsın. Emin olun bu iktidarı anlamakta zorlanıyorum. Zammı yapan sensin. Hangi belediye başkanı zam yapmak ister? Sen dünya kadar zam yapacaksın, belediye yapınca kıyameti koparacaksın. Buna ikiyüzlülük derler

"Alp Emek'e sesleniyorum, sakın moralini bozma"

Gazeteci İbrahim Hakoloğlu'nun gece saat 23.00'da evine yapılan baskında gözaltına alınmasına da tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Malum bunlar 'gece baskını olmayacak' diye açıklama yapmışlardı. Bunlar demokrasiyi, özgürlüğü getiremezler. Bunu getirecek olan biziz, Millet İttifakı. Demokrasiyi, özgülüğü getireceğiz. Alp Emek isimli genç bir üniversite öğrencisi tweet attığı için önce gözaltına alındı, sonra tutuklandı. Alp Emek'e sesleniyorum, sakın moralini bozma. Bugün hapishanedesin ama yarın çocuklarına verdiğin demokrasi mücadelesini bu örnekle anlatacaksın. Gözlerinden öpüyorum. Bu ülkenin bütün aydınlık insanları senin arkanda" şeklinde konuştu.

"Dolara muhtaç olmasalar 5 yıldızlı otellerin hepsini kapatırlar"

Türk turizmcilerinin önlerinde engel olmaması halinde Türkiye'yi turizm üssü haline getirebileceklerini söyleyen CHP Genel Başkanı, 1,5 milyon insanın turizm sektöründe çalıştığını ve dolaylı olarak 4,5 milyon insanın bu sektör sayesinde ekmek yediğini söyledi. 

Kılıçdaroğlu, demokrasi ve hoşgörünün olduğu yerde turizmin canlanacağını söyleyerek, "Bu iktidar dolara eli muhtaç olduğu için turizmle ilgileniyor. Yoksa o 5 yıldızlı otellerin hepsini kapatır" diye konuştu.

"Denizcilik ve Balıkçılık Bakanlığı kuracağız"

Kılıçdaroğu, balıkçıların sorunları olduğunu ve bunları bildiklerini söyleyerek, balıkçı tekneleri için mazotu, yatlara verilen fiyattan vereceklerini söyledi. CHP lideri, iktidar oldukları ilk bir haftada balıkçıların banka kredi borçlarının faizlerini silerek borcun yapılandırılacağını da sözlerine ekledi.

CHP Genel Başkanı, kendi iktidarlarında Denizcilik ve Balıkçılık Bakanlığı kurulacağını söyledi.

"Rizeliler yüzünü Cumhuriyet Halk Partisi'ne dönmüş durumda"

Çay ve fındık üreticilerinin sorunlarına da değinen Kılıçdaroğlu, Çay Kanunu teklifinin AK Parti ve MHP oyları ile reddedildiğine dair afişin Rize İl Başkanlığı tarafından asıldığını ancak pankartların indirildiğini belirterek, "Rizeliler her şeyi biliyor, her şeyin farkında. Rizeliler yüzünü Cumhuriyet Halk Partisi'ne dönmüş durumda" dedi.

 

KEMAL KILIÇDAROĞLUCHPCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyorSalı, Nisan 19, 2022 - 13:30Main image: 

<p>Fotoğraf: CHP</p>

Type: newsSEO Title: Kılıçdaroğlu: İstanbullular, Ekrem başkan gibi bir başkan sahip oldukları için son derece mutlularcopyright Independentturkish: 

Çok Okunanlar

2024-09-21 10:39:17