Son Dakika >> Haber >> Independent Türkçe


Kılıçdaroğlu: Beyfendi '5'li çete' dedim diye gücenmiş, bal gibi de 5'li çete


Link [2022-04-05 14:53:10]



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında milletvekillerine ve partililere hitap etti. Kılıçdaroğlu, "Sen ekonomist değil, olsan olsan beşli çetenin tahsildarı olursun" sözlerinden dolayı kendisine 1 milyon liralık tazminat davası açan ve ihtiati tedbir isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve kararı veren hakime seslenen Kılıçdaroğlu, '5'li çete' demeye devam edeceğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"84 milyonun derleri var, ben onların dertlerini dile getiriyorum" diyen Kılıçdaroğlu, çözüm sunmadan sorunları dile getirmenin yeterli olmadığını ifade ederek kendilerinin çözümleri de önerdiklerini ve halkın da bu çözümlere destek verdiklerin isöyledi.

"Herkesin güvencesi belediye başkanı olacak"

CHP'li beldiye başkanlarının bütün engelleme ve baskılara rağmen fedakarlıkla görev yaptığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bulunduğunuz beldede bir tek çocuk dahi yatağa aç girmeyecek. Herkesin güvencesi o kentin belediye başkanı olacak. Valisi değil, kaymakamı değil, Cumhurbaşkanı değil, bakanları değil, belediye başkanlarımız olacak. Çünkü az önce saydıklarımda zaten adalet duygusu yok. Onlara zaten ulaşamazsınız" dedi.

"Karakış Fonu" kapsamında 4 milyon 480 bin 466 aileye yardım yapıldığını, kaydeden Kılıçdroğlu, yapılan yardımların toplamının 3 milyar 273 milyon 997 bin lirayı bulduğunu söyledi.

"Avukatların çok sorunu var"

5 Nisan Avukatlar Günü'nü anan CHP lideri, "Avukatların çok sorunu var. Yargı bağımsızlığı ve çoklu baro konularında kaygılr taşıyorlar. Bugün arkadaşlarımız genel kurulda bunu gündem getirecekler" dedi.

"Hiç kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız"

Manisa'da eğitim fakültesi mezunu olan kızı atanmayan bir çiftçinin cebine koyduğu notu kürsüden okuyan CHP Genel Başkanı, atama bekleyen öğretmenler dışında atama bekleyen sağlıkçılara da seslenerek, "Biraz sabredin az kaldı. Hiç kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız. Herkesin işi gücü olacak" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Kadrolu ve sözleşmeli öğretmen garabetine de son vereceğiz" dedi.

"Deprem mağdurlarını kapıdan kovdular"

İzmir'de kurulan Deprem Mağdurları Derneği'nin tüm parti temsilcileirni davet ettiğini ancak AK Parti ve MHP'nin toplantıya gitmediği gibi kapılarına giden deprem mağdurlarının da kapıdan kovulduğunu belirterek, "Derdini anlatmak için kapını çalan kişiyi sen polis çağırıp kapı dışarı ediyorsan, sen İzmir'i de Türkiye'yi de yönetemezsin. Zaten yönetemediğin ortada" diye konuştu.

CHP lideri, sorunun özülmesi için deprem mağdurlarını uzun vadeli düşük faizli kredi verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Polislerin sorunlarını da bildiklerini ve iktidara geldiklerinde bu sorunları çözeceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Sizden tek isteğim var, hakkın yanında, hukukun yanında, adaletin yanında olun. Bunları yapın hiç bir güç sizin sorununuzu çözmenize engel olamaycaktır" şeklindek konuştu.

"Otobüsçülerin sorunları"

Kürsüde şehirlerarası otobüs şoförlerinin ve sahiplerinin sorunlarını dile getiren ve para kazanamadıklarını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Kamyon şoförleri de, TIR şoförleri de aynı durumda" dedi.

Uçak ve trene devlet desteği olduğu için artık otobüsten daha ucuza geldiğini söyleyen CHP lideri, "O zaman otobüse de destek ver. Onbinlerce çalışan var" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu: Pazar mı doğruyu söylüyor yoksa saraydan gelen talimatla rakamlar üzerinde oynayan bürokrat mı?https://t.co/Mt5wCu2Qe9 pic.twitter.com/nUJA48s0Uy

— Independent Turkish (@TurkishIndy) April 5, 2022

"Enflayon en haksız ve en ecımasız vergidir"

TÜİK'in açıkladığı yıllık yüzde 61,14 enflasyon verisine karşılık ENAG tarafındn yıllık enflasyonun yüzde 142,63 olduğunu kaydeden CHP lideri, son bir yıl içinde bzı ürün ve hizmetlerdeki fiyat değişimlerini örnek göstererek TÜİK'in açıkladığı verilerin gerçek olmadığını savundu.

"Enflayon en haksız ve en ecımasız vergidir" diyen CHP lideri, Antalya hal fiyatlarına göre domates fiyatının mart ayında yüzde 33 arttıını TÜİK'e göree ise yüzde 9 ucuzladığını belirterek, "Pazar mı doğruyu söylüyor yoksa koltuğunda oturup saraydan gelen talimatla rakamlar üzerinde oynayan bürokrat mı?" diye konuştu.

"Zam+zam+zam=Recep Tayyip Erdoğan"

"Zam+zam+zam=Recep Tayyip Erdoğan... Bunu kimse unutmasın" diyen Kılıçdaroğlu, "Bunun bir sorumlusu var. Bunun sorumlusu Erdoğan. Bunu artık herkesin bilmesi lazım" dedi.

"Çakma ekonomist"

Erdoğan'ın "Ben ekonomistim" dediğini hatırlatan ve "Çakma ekonomist" diyen CHP lideri, "Ne yaptın? 128 milyar doları ne yaptığını hala açıklayamadın" dedi.

Faiz haramdır diyen kardeşleirm beni iyi dinlesin" diyen Kılıçdaroğlu, 2022'nin ilk 2 ayında bankaların kârının yüzde 322,8 arttığını, kamu bankalarının gelirinin ise yüzde 540 oranında arttığını belirterek, "Demek ki fazicilere hizmet eden bir hükümetimiz var. Hani faize karşıydın. Hani faiz haramdı?" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu: Bal gibi de beşli çete. 18 yılda bu 5 şirkete 203 milyar liralık iş verildi. 203 milyar lira alan herhalde bunun bedelini ödeyecektir. Yüzde 10'u ne yapar? 20 milyar. Yüzde 10'a çalışmaz daha yükseğe çalışırhttps://t.co/Mt5wCu2Qe9 pic.twitter.com/iu2VhmHZzr

— Independent Turkish (@TurkishIndy) April 5, 2022

"Bal gibi beşli çete"

"Beşli çetenin tahsildarlığını yapıyor" dediği için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dava açarak kendisi hakkında ihtiyati tedbir kararı aldırdığını belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Beşli çete diyemeycek mişim? Sarayın mahkemesi böyle karar vermiş. O hakime buradan açık ve net söylüyorum. Ben 'beşli çete' diyeceğim, bak bakkalım sen ne yapacaksın. Ben vatandaşın hakkını svunacağım, sen beşli çeteden yana tavır alacaksın. Ben sana hakim değil, 'sen de beşli çetenin yandaşısın' diyeceğim. Evet beşli çete. Bal gibi de beçli çete. 18 yılda bu 5 şirkete 203 milyar liralık iş verildi. Çağırıyorlar 'sana bu işi verdim' diyorlar. 203 milyar lira alan heralde bunun bedelini ödeyecektir. Yüzde 10'u ne yapar? 20 milyar. Yüzde 10'a çalışmaz daha yükseğe çalışır. Herşeyini finanse ediyorlar. Savcılara da sesleniyorum. Rüşvet olaylarının üzerine neden gitmiyorsunuz? 

 

Independent Türkçe

KEMAL KILIÇDAROĞLUCHPCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştuSalı, Nisan 5, 2022 - 13:15Main image: 

<p>Fotoğraf: CHP</p>

related nodes: Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Beyefendi incinmiş, hemen mahkemeye koşmuşErdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 1 milyon liralık tazminat davası: Sözkonusu ifadeleri kullanmasının tedbiren durdurulmasını istedikİYİ Parti'li Usta: Yüzde 61'lik enflasyon, ismini bildiğimiz ülkelerde görülen bir rakam değilType: newsSEO Title: Kılıçdaroğlu: Beyfendi '5'li çete' dedim diye gücenmiş, bal gibi de 5'li çetecopyright Independentturkish: 

Çok Okunanlar

2024-09-22 19:33:49