Son Dakika >> Haber >> Independent Türkçe


HDP Eş Genel Başkanı Buldan partisinin grup toplantısında konuşuyor


Link [2022-03-29 13:33:06]



HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Konuşmasında Nevruz kutlamalarına değinen Buldan "Milyonlar 2013 çözüm mektubunun ve 2015 Dolmabahçe Mutabakatı'nın arkasında olduğunu bir kez daha gösterdi. İmralı ile diyalog kapılarının bir an önce açılması talebini Newroz'da haykırdı" ifadelerini kullandı.

Furkan Vakfı'nın yürüyüşüne müdahale: İşkencenin sokaklara taşmış halidir

Furkan Vakfı'nın Adana'da yapmak istediği yürüyüşe polisin sert müdahalesine değinen Buldan şöyle devam etti:

İnsanlık dışı, hukuk dışı saldırı; AKP-MHP iktidarının siyasetteki sokaktaki gerçek yüzünü herkese göstermiştir. Adana'daki tablo uzun yıllardır karakollardA cezaevlerinde görünmez kapılar ardında rutin hale getirilen işkencenin sokaklara taşmış ve açık alanda uygulanmış halidir.

Furkan Vakfı'nın Adana'da yapmak istediği yürüyüşe polisin sert müdahalesine değinen Buldan: İnsanlık dışı, hukuk dışı saldırı; AKP-MHP iktidarının siyasetteki sokaktaki gerçek yüzünü herkese göstermiştirhttps://t.co/9bWtTDKMLP pic.twitter.com/hvi9jBjASy

— Independent Turkish (@TurkishIndy) March 29, 2022

Bakan Bozdağ'a seslendi: Bu işkence uygulamasına bir an önce son verin

Hasta tutuklular da Buldan'ın gündemindeydi. Cezaevinde bulunan Aysel Tuğluk'un yaşamını tek başına idame ettiremeyecek olmasına rağmen tahliye edilmediğini hatırlatan Buldan, "Kinle intikamla düşmanlıkla hareket eden iktidar ve devlet aklı sadece insanlığı değil, adaleti öldürmekte karanlığı büyütmektedir. Adalet çöktüğünde, hukuk ortadan kalktığında ülke çöker toplum çöker vicdanlar çöker" diye konuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a seslenen Buldan, "Cezaevlerini toplama kampına dönüştüren bu işkence uygulamasına bir an önce son verin. Aysel Tuğluk arkadaşımız başta olmak üzere tüm hasta tutukluları derhal tahliye edin. Onların tahliyesini gerçekleştirin" dedi.

"Millet ekmek bulamıyor, o 'manda yoğurdu yiyin' diyor"

Açıklamalarında ekonomide yaşanan krize değinen Buldan "AKP Genel Başkanı, hayat pahalılığının farkında olduklarını söylüyor. Sanırsınız ki 20 yıldır bu ülkeyi yönetenler onlar değil, sanki muhalefette olan bir parti olarak konuşmaya devam ediyorlar.  Bir zamanlar bir mermi kaç para diyen zihniyet şimdi hayat pahalılığından bahşediyor. Krizin nedeni sizin bu mermi siyasetinizdir" diye konuştu.

Buldan şöyle devam etti:

Ekranlara çıkınca sıkıntının farkındayız diyorlar bir de hiç utanmadan sıkılmadan biz çözeriz yalanını anlatmaktan vazgeçmiyorlar.

Bırakalım çözümü dalga geçersine manda yoğurdu yiyin diyen bir AKP Genel Başkanı var. Millet kuru ekmek bulamıyor o manda yoğurdu, kestane balı, medine hurması, yulaf yiyin diye halkımıza bunu söylemekten utanmıyor.

 

 

 

 

Independent Türkçe

hdppervin buldanSalı, Mart 29, 2022 - 12:30Main image: 

<p>Fotoğraf: AA</p>

Siyasetrelated nodes: Sancar: 2013 Newroz'unda İmralı'dan gelen sesi kısmak için tecridi ağırlaştırıyorlarDemirtaş: Sözüm siyaset, kültür, sanat, medya, akademi dünyasınadır; korkunun ecele faydasının olmadığını, görmüyor musunuz?Selahattin Demirtaş: "Parlamenter sistem", "başkanlık sistemi", "altılı veya üstülü masa" falan tamam da hiç aşık oldun mu be kardeşim? Type: newsSEO Title: HDP Eş Genel Başkanı Buldan partisinin grup toplantısında konuşuyorcopyright Independentturkish: 

Çok Okunanlar

2024-09-23 13:38:16