Son Dakika >> Haber >> Independent Türkçe


Gazeteci Tufan Türenç, Ankara'da vefat etti


Link [2022-04-23 14:13:04]



Gazeteci Tufan Türenç, bu sabah Ankara'da tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde 77 yaşında hayatını kaybetti.

CHP'den yapılan açıklamada, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun gazeteci Türenç'in vefatı nedeniyle, eşi ve Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç'i telefonla aradığı belirtildi.

Tufan Türenç'e Allah'tan rahmet dileyen Kılıçdaroğlu, Türenç ailesine de başsağlığı dileklerini iletti.

Bulgar göçmeni bir ailenen çocuğuydu 

Tufan Türenç, 1945'te Bursa'da doğdu. Ailesi, Bulgaristan'ın Deliorman bölgesinden Türkiye'ye göç eden Balkan Türklerindendi. Tufan Türenç, ilköğretimini Afyon'da tamamladı.

1964'te İstanbul'daki Saint Benoit Fransız Lisesi'nden mezun oldu.

Gazetecilik Yüksek Okulu'ndan mezun olan Tufan Türenç, 1968'de Milliyet Gazetesi'nde işe başladı. 18 yıl boyunca Milliyet'te çalışan Tufan Türenç, 1986'da Milliyet'ten ayrıldı ve Güneş Gazetesi'ne geçti.

İki yıl sonra, 1988'de Hürriyet'e geçti. Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapan Tufan Türenç, gazeteci Erhan Akyıldız ile beraber "Bir Gazetecinin Hayatı: 28 yıl sonra Abdi İpekçi" kitabını yazdı.

 Gazeteciler Cemiyeti ve Fenerbahçe’nin kongre üyesi olan Tufan Türenç bir süredir kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu.

 

AA

tufan türençKalp hastası olan Türenç bir süredir hastanede tedavi görüyordu Cumartesi, Nisan 23, 2022 - 14:00Main image: 

<p>Fotoğraf: Twitter&nbsp;</p>

HaberType: newsSEO Title: Gazeteci Tufan Türenç, Ankara'da vefat etticopyright Independentturkish: 

Çok Okunanlar

2024-09-20 19:44:40