Son Dakika >> Haber >> Independent Türkçe


Erdoğan kitap fuarı açılışında konuştu: Türkiye'de okuma oranı 14 yılda 2 kat arttı


Link [2022-04-08 16:14:13]



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Çamlıca Camisi'nde 39. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı'nın açılışında konuştu.

"Salgın sebebiyle 2 yıldır ara verilen fuarlarımızın bu yıl yeniden başlamasından memnuniyet duyuyorum" diyen Erdoğan, müzede de pek çok sanat eserinin sergilendiğini söyledi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Ülke ve millet olarak beka mücadelesi yürüttüğümüz asırlarda sadece topraklarımızı geride bırakmakta kalmadık, aynı zamanda kültürel bir çoraklıkla da karşı karşıya kaldık. Uzunca bir süre devam eden Türkiye'nin geri kalmışlığı sadece insanlarımızın günlük hayatlarındaki eksiklerle ilgili değildi. Asıl geri kalmışlığı zihinlerde yaşamıştık. İnsanların kılıklarına, kıyafetlerine, ibadetlerine, konuşmalarına, oturmalarına, kalkmalarına takılıp kalanlar milletimiz aklı selim, zevki selim, kalbi selim gibi  bizi biz yapan asıl mirasına sırt dönmüştü. Ülkemizin son 20 yılda gerçekleştirdiği büyük demokrasi ve kalkınma atılımının en hayırlı neticelerinden biri; milletimizin diğer alanlarla birlikte okuma, yazma alanlarında da önünü açmış olmasıdır. Bugün Türkiye kitap üretimi ve sektörün büyüklüğü bakımından uluslararası yayıncılar birliğinde ilk 10'da yer alan bir yere gelmiştir. Mesela 2 bin yılında kitap sayısı 9 bini bile bulmazken bu rakam geçtiğimiz yıl 87 bini aşmıştır.

"Önde gelen araştırma şirketlerimizin yaptıkları çalışmalar okuma oranın son 14 yılda 2 katından fazla arttığını göstermektedir" diyen Erdoğan, bu artışın en çok da gençler arasında olduğunu söyledi.

 

Independent Türkçe  

cumhurbaşkanı erdoğanBÜYÜK ÇAMLICA CAMİSİErdoğan, "Türkiye kitap üretimi ve sektörün büyüklüğü bakımından uluslararası yayıncılar birliğinde ilk 10'da yer alan bir yere gelmiştir" dediCuma, Nisan 8, 2022 - 15:15Main image: 

<p>Fotoğraf: AA</p>

HaberType: newsSEO Title: Erdoğan kitap fuarı açılışında konuştu: Türkiye'de okuma oranı 14 yılda 2 kat arttıcopyright Independentturkish: 

Çok Okunanlar

2024-09-22 09:25:14