Son Dakika >> Haber >> Independent Türkçe


Davutoğlu: Yargı siyasi güce değil, siyasi güç adalete dayanmak zorunda


Link [2022-04-26 11:53:43]



Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yargı kararlarını eleştirdi.

"Uzun tutukluluk süreleri ile adaleti örselerseniz, çelişkili kararlarla hukuku hiçe sayarsanız verdiğiniz hükme saygı kalmaz" ifadesini kullanan Davutoğlu şöyle devam etti: 

Yargı siyasi güce değil, siyasi güç adalete dayanmak zorunda. Yargının içerde ve dışarda itibarını tesis etmek demokratik siyasetin en temel önceliğidir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gezi Parkı Davası karara bağlandı

Mahkeme dün Gezi Parkı davasında dört buçuk yıldır tutuklu yargılanan iş insanı ve aktivist Osman Kavala'yı hükümeti ortadan kaldırmaya çalıştığı gerekçesiyle ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme ayrıca daha önce aynı iddialardan beraat etmiş olan Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi'nin de hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım suçundan 18'er yıl hapis cezasına çarptırılmalarına karar verdi.

Davutoğlu Gezi eylemleri döneminde "Bu provokatörlere hiçbir şekilde hiçbir devlet izin veremez. Bugün izin verirsek yarın Türkiye'de demokrasinin izi kalmaz" ifadesini kullanmıştı.

 

 

Independent Türkçe  

gelecek partisiAhmet DavutoğluGEZİ PARKI DAVASIGelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu paylaşımında "Çelişkili kararlarla hukuku hiçe sayarsanız verdiğiniz hükme saygı kalmaz" ifadesini kullandıSalı, Nisan 26, 2022 - 11:30Main image: 

<p>Fotoğraf: AA</p>

Haberrelated nodes: AK Parti Sözcüsü Çelik: Hiç kimse Cumhurbaşkanımızı tehdit edemezGezi Parkı davasında karar: Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıKılıçdaroğlu'ndan Gezi kararına tepki: Az kaldı; bu zulme son vereceğiz ve adaleti yeniden tesis edeceğiz!Type: newsSEO Title: Davutoğlu: Yargı siyasi güce değil, siyasi güç adalete dayanmak zorundacopyright Independentturkish: 

Çok Okunanlar

2024-09-20 17:30:44