Son Dakika >> Haber >> Independent Türkçe


Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO zirvesinde: Karargahta Macron ile bir araya geldi


Link [2022-03-24 13:11:38]



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla düzenlenecek NATO Olağanüstü Zirvesi'ne katılmak üzere, NATO Karargahına geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Erdoğan'a zirvede eşlik etti.

Erdoğan, zirvedeki ikili temasları kapsamında ilk olarak Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bir araya geldi. İki liderin NATO Karargahı'nda basına kapalı gerçekleşen görüşmesi 50 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, zirve marjında, katılımcı bazı devlet ve hükûmet başkanlarıyla görüşmeler gerçekleştirmesi de planlanıyor.

Rusya-Ukrayna savaşının ele alınacağı zirvede, NATO'nun caydırıcılık ve savunma yapılanmasının güçlendirilmesine yönelik tedbirler gözden geçirilecek.

Zirve toplantısında, ayrıca haziranda düzenlenmesi planlanan Madrid Zirvesi'ne giden süreçte ittifakın geleceğini şekillendirmek üzere atılacak adımlar ve alınacak kararlar hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

 

Independent Türkçe, AA

cumhurbaşkanı erdoğanNATORusya ukrayna savaşıRusya-Ukrayna savaşının ele alınacağı zirvede, NATO'nun caydırıcılık ve savunma yapılanmasının güçlendirilmesine yönelik tedbirler görüşülecekPerşembe, Mart 24, 2022 - 12:00Main image: 

<p>Fotoğraf: Reuters</p>

HaberType: newsSEO Title: Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO zirvesinde: Karargahta Macron ile bir araya geldicopyright Independentturkish: 

Çok Okunanlar

2024-09-23 23:26:47