Son Dakika >> Haber >> Independent Türkçe


Bozdağ'dan Gezi Davası açıklaması: Ne ABD'nin ne de başka ülkenin Türkiye'nin yargılaması ile ilgili söz söylemeye hakkı yoktur


Link [2022-04-26 17:14:12]



Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gezi Parkı Davası sonrası bazı ülkelerden gelen tepkiye ilişkin konuştu.

Bozdağ "Maalesef dün açıklanan Mahkeme kararına hukuk devletinde olması gereken tepkilerin dışında saygısızca tepkilere de şahit olduk. Cumhurbaşkanımızı ve kararı veren hakimleri tehdit eden, dil uzatan tepkilere şahit olduk. Dil uzatanları, el sallayanları, ant içenleri, tehdit eden herkesi kınıyorum" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye'nin egemen ve bağımsız bir devlet olduğunu kaydeden Bozdağ şöyle devam etti:

Kimsenin Türkiye'nin iç işlerine karışmaya hakkı yoktur. Ne ABD'nin ne de başka ülkenin Türkiye'nin yargılaması ile ilgili söz söylemeye hakkı yoktur.. Türk yargısı başa ülkelerin değerlendirmelerine göre karar vermez

ABD ve Almanya'yı ve başka açıklama yapan ülkelerin hepsini Türkiye'nin iç işlerine müdahale ettikleri için kınıyorum. Türkiye bir hukuk devletidir.

Hakim AK Parti'den aday adayı çıkmıştı

Gezi Parkı Davası'na bakan mahkeme heyetinin üyelerinden hâkim Murat Bircan'ın, 2018 yılında AK Parti'den Samsun milletvekili aday adayı olduğu ortaya çıkmıştı.

Avukat Evren İşler dün durşma sırasında yaptığı savunmada "Mahkeme heyetini oluşturan üyelerin ismini Google'a yazdığımızda üye hâkim Murat Bircan'ın Bafra Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü'nde çalışırken istifa edip hâkim olduğunuzu görüyoruz. Murat Bircan aynı zamanda AKP'den milletvekili aday adayı da olmuş.Bu dosyada Erdoğan ilk mağdur. Talimat vermeye gerek var mı? Üye hakim onu seviyor zaten, onun liderliğine!" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Independent Türkçe

ADALET BAKANI BEKİR BOZDAĞGEZİ PARKI DAVASIAdalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Maalesef dün açıklanan mahkeme kararından hukuk devletinde olması gereken tepkilerin dışında saygısızca tepkilere de şahit olduk" dediSalı, Nisan 26, 2022 - 16:30Main image: 

<p>Fotoğraf: AA</p>

Haberrelated nodes: Gezi Parkı davasında karar: Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıABD'den Osman Kavala açıklaması: Türkiye'ye çağrıda bulunuyoruzAlmanya'dan Osman Kavala tepkisi: Kişisel intikam ile Türkiye'de olası bir demokrasi kültürüne yönelik bir savaş ilanıType: newsSEO Title: Bakan Bozdağ'dan Gezi Davası açıklaması: Ne ABD'nin ne de başka ülkenin Türkiye'nin yargılaması ile ilgili söz söylemeye hakkı yokturcopyright Independentturkish: 

Çok Okunanlar

2024-09-20 15:46:08