Son Dakika >> Haber >> Independent Türkçe


Bakan Nebati'den enflasyon mesajı: Bizim özgüvenimiz yüksek, ne yaptığımızı biliyoruz


Link [2022-04-15 16:53:34]



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati,  Samsun İş Dünyası Buluşması programında konuştu.

Ekonomide yaşanan sıkıntılara değinen Nebati, "Biz problemleri görmezden gelmiyoruz. Problem ne enflasyon. Enflasyon küresel kaynaklı bir problem. Bizim özgüvenimiz yüksek, ne yaptığımızı biliyoruz. Bu işin üstesinden de geleceğiz" dedi.

"20 yıldır bu ülkeyi yönetiyoruz"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nebati şöyle devam etti:

Elinde sosyal medyayla yaygara yapanlara bir kaç ay önce de söyledim. Enflasyon ile ilgili konuşacaksınız. Eliniz de bir oyuncak var. Ancak bu durumdan zarar görecek toplum olarak kim varsa, onların yanında olacağız. 20 yıldır bu ülkeyi yönetiyoruz. Hiç merak etmeyin.

Dünyanın neredeyse tamamının etkilendiği, bu sorunu çözecek olan kim? Diplomasi önderliği yapan, Rusya ve Ukrayna arasında her türlü uzlaşmanın sağlanması için elindeki tüm imkanları kullanan Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

"Türk lirasına güvenin"

Borsa İstanbul'un rekor kırdığını kaydeden Nebati, "Rekorlarını da her gün egale ediyor. Borsada da işler iyi. Büyümede öncü göstergeler, birinci çeyrekte de aynı performansla yoluna devam ettiğini gösteriyor" diye konuştu.

İş dünyasına "Türk lirasına güvenin, Türk lirasıyla işlem yapın" çağrısında bulunan Nebati şunları kaydetti:

Yüksek oranlı bir enflasyonda bu güne kadar enflasyonun kat ve kat altında, esnafımızdan KOBİlerimize, büyük işletmelerimize kadar, bu oranla yatırım yapabildiniz mi? Yaptığınız yatırımlarla işsizlik 10,7'ye düştü. Hızlı bir şekilde tek rakamlı işsizliğe doğru gidiyoruz. Çarklar dönüyor.

"Kuru nasıl kontrol altına aldıysak enflasyonun da üstesinden biz geleceğiz"

Ürün takibinin anlık olarak yapılmasına imkan veren yeni biri dijital sistem yapılmasına karar verdiklerini açıklayan Nebati, Bu sistemle birlikte, fiyatların şişirilmesi, beklenti oluruşturulması ve stokçuluk gibi her türlü eylemin ortadan kaldırılmasını sağlayacağız" dedi.

Nebati açıklamalarını şöyle sonlandırdı:

Sayın Cumhurbaşkanımızın salı günü, kabine toplantısından sonra söylediklerini aynı inançla burada tekrarlamak istiyorum. Bütün sıkıntıları bugüne kadar olduğu gibi yine biz çözeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Kuru nasıl kontrol altına aldıysak enflasyonun da üstesinden biz geleceğiz.   

 

 

 

Independent Türkçe

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Samsun'da yaptığı açıklamalarda "Bütün sıkıntıları bugüne kadar olduğu gibi yine biz çözeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Kuru nasıl kontrol altına aldıysak enflasyonun da üstesinden biz geleceğiz" diye konuştuCuma, Nisan 15, 2022 - 16:30Main image: 

<p>Fotoğraf: AA</p>

Ekonomi̇related nodes: TÜİK'e alternatif enflasyon hesabını yasaklayan taslak hazırlandıTrafik sigortasına zam: Her ay yüzde 2.25 oranında artacakBakan Nebati: Enflasyonu yıl sonunda makul bir seviyeye getireceğiz, biraz sabırType: newsSEO Title: Bakan Nebati'den enflasyon mesajı: Bizim özgüvenimiz yüksek, ne yaptığımızı biliyoruzcopyright Independentturkish: 

Çok Okunanlar

2024-09-21 20:32:30