Son Dakika >> Haber >> Independent Türkçe


Bakan Nebati: Enflasyonu yıl sonunda makul bir seviyeye getireceğiz, biraz sabır


Link [2022-04-11 16:13:19]



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Mardin İş Dünyası Buluşması etkinliğine katılarak konuşma yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Enflasyondaki yükselişe bağlı olarak fiyatlama davranışları ve enflasyon beklentilerinin de kötüleştiği bir dönemi yaşadık" diyen Bakan Nebati, bunun için gerekli mali ve finansal tedbirleri aldıklarını söyledi.

"Adımlarımızı atıyoruz ve etkilerini görüyoruz"

Alınan tedbirlerle finansal istikrarın sağlandığını ve kurun stabil hale getirildiğini ifade eden Bakan Nebati, enflasyonun da yıl sonuna doğru makul seviyelere getirileceğini belirterek şöyle konuştu:

Atacağımız yeni adımlarla beklentileri düzelterek enflasyondaki ataleti kıracak ve yıl sonunda enflasyonu makul bir seviyeye getireceğiz. Biz belli bir plan çerçevesi içinde adımlarımızı atıyoruz ve bu adımlarımızın etkilerini de zaman içinde görüyoruz. Enflasyon konusunda atılan adımlarla, yıl sonunda gelecek makul seviyede ve sonrasına emin olun bu sıkıntılı dönemi geçtiğimizde yine aynı karamsarlara karşı biz toplum olarak galip geleceğiz. Biraz sabır

 

Independent Türkçe, AA

NUREDDİN NEBATİENFLASYONmardin"Biz belli bir plan çerçevesi içinde adımlarımızı atıyoruz ve bu adımlarımızın etkilerini de zaman içinde görüyoruz"Pazartesi, Nisan 11, 2022 - 15:15Main image: 

<p>Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin&nbsp;Nebati, Mardin İş Dünyası Buluşması etkinliğine katıldı / Fotoğraf: AA</p>

Ekonomi̇jw id: 1TxdbnSWrelated nodes: Nebati: Aralık ayından itibaren bu ülkede her ay enflasyonun nasıl düştüğünü hep beraber göreceğiz Merkez Bankası anketi: Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 46Bahçeli'den enflasyon açıklamaları: Allah nimetin kefilidir, bugün elimizde yoksa yarın olurType: newsSEO Title: Bakan Nebati: Enflasyonu yıl sonunda makul bir seviyeye getireceğiz, biraz sabırcopyright Independentturkish: 

Çok Okunanlar

2024-09-22 03:25:04