Son Dakika >> Haber >> Independent Türkçe


ABD, Myanmar ordusunun Arakanlılara karşı eylemlerini 'soykırım' olarak nitelendirecek


Link [2022-03-21 16:13:27]



ABD, Myanmar ordusunun Arakanlı azınlığa karşı yıllardır süren şiddetinin ‘soykırım ve insanlığa karşı suç’ teşkil ettiğini açıklamayı planlıyor.

Şarkul Avsat’ın haberine göre, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in bugün, ‘Myanmar’ın Soykırıma Giden Yolu’ isimli serginin düzenlendiği Washington’daki Holokost Anıt Müzesi’nde yapacağı konuşmada, Myanmar ordusunun Arakanlılara karşı eylemlerini soykırım ve insanlığa karşı suç olarak nitelendirmesi bekleniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Blinken, Aralık ayında Malezya ziyaretinde yaptığı açıklamada, ABD yönetiminin Myanmar’ın Arakanlılara yönelik devam eden baskısını ‘soykırım’ olarak tanımlama konusunda ‘çok aktif’ olduğunu söylemişti.

Nüfusun büyük çoğunluğunun Budist olduğu Myanmar’da, 2017 yılında Müslüman Arakanlılara karşı askeri bir baskı başlatıldı.

Toplu katliam ve tecavüzden kaçan yaklaşık 850 bin Arakanlı Bangladeş’teki kamplara sığınırken, 600 bin Arakanlı hala Myanmar’ın güneybatısındaki Rakhine eyaletinde yaşıyor.

Arakanlı Müslümanlara yönelik soykırım suçlamasıyla 2019’da Uluslararası Adalet Divanı’nda açılan dava, geçen yıl Aung San Suu Çii’nin sivil hükümetini deviren askeri darbe yüzünden karmaşık bir hal aldı.

Şarkul Avsat

MYANMARABDBlinken’in, Holokost Anıt Müzesi’nde yapacağı konuşmada, Myanmar ordusunun Arakanlılara karşı eylemlerini soykırım ve insanlığa karşı suç olarak nitelendirmesi bekleniyorPazartesi, Mart 21, 2022 - 15:30Main image: 

<p>Tekneleri Bangladeş’e ulaşmadan ölen bebeğini kucaklayan Arakanlı bir kadın / Fotoğraf: Reuters</p>

Dünyarelated nodes: Japonya'dan Myanmar'a 18,5 milyon dolarlık insani yardımMyanmar'da cuntadan korkan aileler muhalif evlatlarını gazete ilanıyla reddediyorMyanmar'da siyasi tutuklular darbe yönetimine karşı açlık grevine başladıType: newsSEO Title: ABD, Myanmar ordusunun Arakanlılara karşı eylemlerini ‘soykırım’ olarak nitelendirecekcopyright Independentturkish: 

Çok Okunanlar

2024-09-24 03:38:37