Son Dakika >> Haber >> Independent Türkçe


6 lider, Babacan'ın ev sahipliğinde ikinci kez buluştu


Link [2022-03-27 20:13:26]



Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat metnine imza atan 6 parti lideri, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın ev sahipliğinde ikinci kez bir araya geldi.

Toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal katılıyor.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçiş için uzlaşan DEVA Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin genel başkanları DEVA Partisi Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Kendilerini, Genel Başkanımız Ali Babacan karşıladı. pic.twitter.com/TDvWys6oTa

— DEVA Partisi (@devapartisi) March 27, 2022

Kılıçdaroğlu'nun çağrısı üzerine 6 muhalefet partisi, 12 Şubat’ta ilk kez Ahlatlıbel'de bir araya gelmişti. Bu buluşma sonrası liderler, 28 Şubat'ta parlamenter sistem önerilerini de açıklamıştı. Bugünkü devam eden zirvede de açıklanan sistem önerisinin yol haritası ele alınıyor.

Toplantının ardından açıklama yapılması bekleniyor.

 

Ayrıntılar geliyor…

siyasi partiGÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMANTER SİSTEMBABACANLiderler, DEVA Partisi lideri Babacan tarafından karşılandıPazar, Mart 27, 2022 - 20:15Main image: 

<p>Fotoğraf: Twitter</p>

SiyasetType: newsSEO Title: 6 lider, Babacan'ın ev sahipliğinde ikinci kez buluştucopyright Independentturkish: 

Çok Okunanlar

2024-09-23 17:38:55