Yerel >> Halkın Sesi Gazetesi


BEÜ Uluslararası ‘Obezite Politikası Katılım Ağı’  OPEN-Türkiye  Çalıştayı’na Katılacak


Link [2022-04-20 11:53:39]



Avrupa Obezite Merkezi akreditasyonu bulunan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türkiye Obezite Araştırmalar Derneği tarafından 11 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek OPEN-TÜRKİYE Çalıştayı’na katılacak.

Bilim adamlarını, sağlık profesyonellerini, doktorları, halk sağlığı uzmanlarını ve hastaları temsil eden, Avrupa'da obezite biliminin, tıbbının ve toplumun önde gelen sesi olan Avrupa Obezite Araştırmaları Derneği (EuropeanAssociationfortheStudy of Obesity, EASO) tarafından Avrupa ülkelerinde ve ülkemizde Obezite Politikası Katılım Ağı  (ObesityPolicyEngagement Network (OPEN), OPEN-EUROPA (https://easo.org/obesity-policy-engagement-network-open/) işbirliğinde düzenlenecek olan  OPEN-TÜRKİYE projesi çalışmaları BEÜ işbirliğinde hızla devam ediyor.

Bu bağlamda çevrim içi olarak düzenlenen OPEN-TÜRKİYE Çalıştay hazırlıkları toplantısına BEÜ Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu’nun yanı sıra Prof. Dr. Volkan Yumuk(Dernek Başkanı, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa), Prof. Dr. İlhan Satman (İstanbul Üniversitesi), Prof. Dr. Dilek Yazıcı (Koç Üniversitesi), Prof. Dr. Fahri Bayram(Erciyes Üniversitesi), Prof. Dr. Alper Sönmez (Ankara SBÜ Gülhane Tıp Fakültesi), Prof. Dr. Mehmet Sargın (Medeniyet Üniversitesi), Doç. Dr. Feray Akbaş (Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi), Prof. Dr. Asım Cingi (NB Kadıköy Hastanesi), OPEN-EUROPA global paydaşlardan NovoNordisk, Communication Partner Şirket yöneticileri katıldı.

EASO, Obezite Politikası Katılım Ağının (OPEN) kurucu ortağıdır ve Brüksel merkezli OPEN-EU ağına bilimsel sekreterlik sağlar. OPEN, gelişmiş obezite tedavisi için ulusal destek sağlamayı amaçlayan sürdürülebilir bir küresel girişimdir. OPEN, dünya genelinde obezite alanında halk sağlığı, politika, hasta temsilcileri ve diğer düşünce liderlerinden oluşan ulusal koalisyonlar için bir ağdır.

OPEN, ulusal politika savunucularına ortak bir sorun hakkında farklı bakış açılarını paylaşma, çözümleri belirleme ve etkili obezite tedavisinin önündeki mevcut engelleri ve zorlukları ele almak için işbirliği yapma fırsatı sağlamayı amaçlamaktadır.



Çok Okunanlar

2024-09-20 17:55:38