Yerel >> Güneydoğu Güncel Haber


Zamlar yeme-içme sektörünün satışlarını düşürdü


Link [2022-03-14 08:35:08]



Temel gıda ürünlerindeki artışlar vatandaşın cebini yakarken, yeme-içme sektörünün maliyetlerini de önemli ölçüde artırdı.

Gıda, elektrik ve doğalgaz gibi birçok kalemde yapılan zamlar vatandaş ile birlikte lokantacıları da kara kara düşündürüyor.

Artan gıda, kira, enerji, ambalaj ve işçi maliyetlerinin ardından zor günler geçirmeye başlayan yeme içme sektörü zor günler geçiriyor. Maliyetlerdeki artış nedeniyle yemeklerin ücreti de artarken, halk artık lokantalara ve restoranlara gidemez oldu.

Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de yeme-içme sektörü artan maliyetler ve satışların aşırı derecede düşmesinden dolayı zor günler geçiriyor.

Gastronomi kenti Gaziantep’te baklavanın kilosu 200 liraya kadar çıkarken, kebap çeşitlerinde fiyatlar tavan yaptı. Bir dürüm ciğer kebabı 30 liranın üzerinde satılırken, beyran ve paçanın fiyatı ise 38 liraya kadar yükseldi. Yemeklerin fiyatının yükselmesini artan maliyetlere bağlayan lokanta ve restoran yetkilileri, zamların esnaf gibi halkı da mağdur ettiğine vatandaşların artık lokanta ve restoranlara uğrayamaz olduğuna dikkat çekti.

Vatandaşların alım gücünün düşmesiyle birlikte dışarıda yemek yeme alışkanlığının da zayıfladığını belirten lokanta ve restoran yetkilileri, salgın sürecini arar olduklarını ifade etti.



Çok Okunanlar

2024-10-23 08:32:33