Yerel >> Güneydoğu Güncel Haber


UNKAPANI PLAKÇILAR ÇARŞISI ESKİ HAREKETLİ GÜNLERİNİ ARIYOR


Link [2022-04-02 07:12:19]



İçerisindeki birçok dükkânın boş olduğu göze çarpan çarşıda, müzik dünyasının büyük isimlerinin albümlerine imza atmış olan yapım şirketleri, kaset satış rakamlarının milyonlarla ifade edildiği günlerin artık geride kaldığını anlatıyorlar.

Eski Albümleri  Şimdi’den  Long Play  ve  CD olarak piyasaya çıkıyor. ( Müzik Yapımcısı )

Yaklaşık 30 yıldır Unkapanı'nda yapımcılık yapan ve Raksında Kuruluşunda olan ve halen Türküola’nın   Temsilciliğini yapan Müzik yapımcısı  Neşe Demirkat, kaset devrinde  En çok  İbrahim Tatlıses, Ebru Gündeş, Müslüm Gürses’in 1.000.000.milyon üzerinde bir  rakamla albüm satışının olduğunu söyledi. Daha sonra Bir çok sanatçılarının   Eski Albümleri Şimdiden  Long Play ve CD olarak piyasaya çıkıyor.

Türkiye’de Müzik Bitmez Unkapanı’da Bitmez

 Her ne kadar Albümleri  dijital Ortamında  indiriliyorsa Plakın ve Cdnin yerini Tutmadığını belirten  , Demirkat, ‘’. Teknoloji üzerindeki denetimsizliğin müzik piyasasını olumsuz etkilediğini düşünen  olabilir, teknolojiye ayak uydurursun. Teknoloji değişikliği, insanlar için kötü amaçlı değildir ki. Teknolojinin kötü tarafı ne? Ben burada 3 ay, 5 ay, stüdyolarda kalabiliyorsam Türkiye’de Müzik Bitmez Unkapanı’da Bitmez " diye konuştu.

"Unkapanı'nın dünyada Bir örneği yok" ( Müzik Yapımcısı )

Babasının Doğubank İş Hanı'ndaki plak firmasında 60'lı yıllarda mesleğe adım atan Mega Müzik'in sahibi Ethem Zeytinkaya, Unkapanı'nın sanatçıların bütün firmaları tek noktada bulabilmesi açısından önemli olduğuna dikkati çekerek, "Dünyada bütün müzik sektörünün aynı iş merkezinde toplandığı başka bir örnek yok" dedi.

Zeytinkaya, son yıllarda plak satışlarının ve Cd sektörüne hareket getirdiğini söyleyerek, analoğa karşı ciddi yönelimin olduğunu ifade etti.

‘’Kaset Satışları  Durdu’’ ( Kasetçi)

Unkapanı Plakçılar Çarşısı'nın girişindeki dükkanında 40 yıldır satış yapan Kasetçi Naci  Bayrak, artık satışların neredeyse tamamıyla durduğunu ve  Günde 500 kaset sattığı zamanların geride kaldığını anlatan Naci Bey, "Son 5 senedir, 30 senede biriktirdiğimi yiyorum. Sattığım kaset sayısı, artık günde 3-4 taneyi geçmiyor. Bunlar da yeni çıkan albümlerden çok eski arşiv satışları oluyor" şeklinde konuştu.

 

Taşkın CİVELEK

 

 



Çok Okunanlar

2024-10-23 00:52:05