Yerel >> Güneydoğu Güncel Haber


Türkiye Geneli Başarılı Çalışmalar Yapan Start Fuarcılık 05 - 07 Mayıs'ta Diyarbakır'da.


Link [2022-04-23 01:32:50]



Kurum ve kuruluşlarımızın degerli temsilcileri, sektörümüzin kıymeti mensuplan, medya kuruluştarımızın birbirinden degerli yetkilileri, il içinden ve dışından katılim saglayan saygadeger misafirlerimiz; 

Divarbakır Kuyumcular Odamız ve Start Fuareilak olarak 05-07 Mayıs 2023 tarihinde düzenleyeceğimiz Mezopotamya Kuyumculuk Kuyum Makineleri ve Franchise Fuarimzan Lansman toplantısına hos geldiniz. 

Kuyumculuk ve mücevherat sektörü ile ilgili 17. Fuar organizrasyonumuzu sizlerle tanıştırmak için bir aradayız. Dile kolay, 16 koca yıl bu sektörün temsileileri ve ustalan ile birlikte vel aldık. Biz onlardan çok şey öğrendik. Bu süreçte sektöre olan katkılarımız ise bizim en büyük hahtiyarlığımızdır. 

Start Fuarciık olarak 30 yıllık fuarcılık geçmişimizde düzenledigimiz 200a aşkın fuar organizasyonunda hiçbir zaman günübirlik hesaplar yapmadık. Çok profesyonel işler ile uğraştığımız durumlarda bile amatör ruhumuzdan, en büyük kazanımımIzın kurduğumuz dostluklar olduğu fikrinden asla vazgeçmedik. Yilların fuarcılık tecrübesini sektörümüzü daha ileri taşıyabilmek adına kullanmaya çalıştık. Bu konuda edindiğimiz kadim dostluklar ve iş birliklerini de yanımıza alarak birlikte yol almaya çalıştık. 

Bizler sektörü birlikte büyütmeye gayret ederken, güzel işlerin baltalanmaya çalışıldığına da maalesef şahit olduk. Fuarcılık sadece firmaları yan yana getirmek değildir. Her türlü ekip, ekipman ve deneyimden yoksun iken yapılan organizasyonlarım dışı nasıl olursa olsun içi boştur, faydasızdır, geleceği yoktur. 

Takdir edersiniz ki; fuarcılık hizmet sektörünün en zor ve meşakkatli işlerinden birisidir. Yaptığınız bir organizasyonla her talebe yetişmeye çalışırken elbette bir takım aksilik ve aksaklıklarla karşılaşmanız muhtemeldir. Biz sektörden kaynaklanmayan her probleme gögüs germeye çalışıyoruz, Ancak sektöre zarar vereceğini düşündüğümüz hiçbir şeyin içinde olmamaya, mümkünse engel olmaya da ayrıca gayret ediyoruz. 

Kuyumculuk mücevherat sektörünün hassasiyetinin farkındayız. Küçük ve organizasyonlar yerine geliştirilebilir ve sürdürülebilir projelere birlikte imza atmak istiyoruz. Bu nedenle Diyarbakır'dayız ve huzurlarınızda olmaktan da ayrıca gurur duyuyoruz.

Bu sektörde Diyarbakır'ın önemli bir merkez olduğuna defaatle sahit olduk. Biz Divarbakır'da düzenleyeceğimiz fuarimızın sektöre daha çok fayda saglayacagına inanıyoruz. Tek umacimız budur, Oda ve federasyon başkanımızla yaptığımız toplantilarda da altını çizdigimiz en iriemli komu; şehrin ve sektörün bütün dinamiklerinin bu fuan sahiplenmesi gerektigi ve haşarının ancak bu şekilde mümkün olacağıdır. Bu konu aramızdaki en önemli mutabakat metnimizdir. 

Inşallah 05-07 Mayıs 2023 tarihlerinde düzenleyeceğimiz fuarımızla bu duruma birlikte tanık olacağız. 

Diyarbakır ve esnafmız artık bu fuari benimsemiştir. Kısir çekişmelerden ve önyargılı düşüncelerden annp, düzenleyecegimiz fuarin sektöre ve Diyarhakır'a nasil daha fazla fayda sağlayacağına kafa yormamız gerektigine inanıyorum. Komşu ülkelerden özellikle Irak'tan sektör başkanlan ile yaptığımız olunlu görüşmeler neticesinde ciddi alım heyetleri getirme konusunda mutabik kaldığımız haberini sizlerie paylaşmak istiyorum. 

Dünyanın ve ülkemizin pandemi ve akabinde karşılaştığı ekonomik sıkıntılardan ziyadesiyle etkilendiği zamanlarda dahi önemli işler başarmaya çalışıyoruz. Birçok fuar organizasyonunun ertelendiği veya iptal edildiği dönemlerde dahi biz durmadık, sizlerle beraber yürümeye çalıştık. Yol arkadaşlığınız için hepinize minnet ve şükran borçluyuz. 

Ktymetli Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası Yöneticilerimiz, Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanımız Mehmet Yüksel Güneydoğu Kuyumcular Federasyonu Başkanımız Mustafa Akkul Bismil Kuyumcular Odası Başkanımız Mehmet Nazif Ekmez  Diyarbakır'ımızın kıymetli esnafları ve siz değerli basın mensubu arkadaşlarımız; 05-07 Mayıs 2023 tarihlerinde düzenleyeceğimiz fuarımızın hepimize hayırlı olmasını diler, değerli iş birliğiniz ve katkılarınız için sizlere ayrı ayrı teşekkür ederim." Diyerek konuşmasını tamamladı.

haber Yasin Güller



Çok Okunanlar

2024-10-22 13:44:41