Yerel >> Güneydoğu Güncel Haber


STK'dan Büyük Şehir Belediyesi Genel Sekreterliğine Ziyaret


Link [2022-06-28 06:07:19]



“Gelir gelmez tevazu ve efendiliğiyle dikkat çeken Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su vakar içindeki çalışmalarıyla bir farkındalık oluşturuyor.

Büyükşehir Belediyesinin beyni konumda olan Genel Sekreterlik makamını 4 yıldır Sur Kaymakamı/Kayyumu olarak hizmet veren, dürüstlük ve samimiyetiyle nam salan Abdullah Çiftçi’ye vermesiyle bir umut ışığı yakan Su, daha sonraki kadro değişikliğiyle de umut vermeye devam ediyor.

Belediyenin Genel Sekreterlik ziyaretinden moral ve motivasyon aldık.

Şu andaki haliyle dahi belediyenin emin ellerde olduğu söylenebilir. Türkiye Aile Meclisi Güneydoğu Bölge Başkanı sıfatıyla ben,  Emekli Memur Sen İl başkanı Hasan Yosunkaya ile Karadenizliler Dernek Başkanı Kasım Kılıç bir heyet halinde Genel sekretere hayırlı olsuna gittik,  bize yeterli bir zaman verip, etkin bir dinlemeyle kamu adına taleplerimizi not ettikten sonra mevcut çalışmalar ve yapılması düşünülen projeler konusunda bilgi vermesi bizi ziyadesiyle memnun etti.

*Emekliler için lokal talebimiz oldu,

*Cami cemaati ile diyalog sağlama tavsiyemiz oldu,

*Bina görevlileriyle irtibat sağmanın faydaları üzerinde duruldu,

*Kağıt toplayan insanların halini sormanın yararlı olacağı kanaati hasıl oldu,

*Hayata emek veren esnafın, ustanın halini sormanın, taltif etmenin gerekliliği üzerinde duruldu,

Bir ziyaret ancak bu kadar verimli olur kanaatini taşıyorum.

Abdullah Çiftçi’nin Genel Sekreterliğe getirilmesi isabetli bir iş olsa gerek

Genel Sekreterimiz Abdullah Çiftçi bey pür dikkat bizi dinledi ve taleplerimizi not etti, taleplerimizin olabileceğini de teyit etti.

Abdullah bey Belediyeye Genel Sekreter olarak atanınca; “Belediyedeki sorunların %51’i kendiliğinden hal oldu” demiştim, galiba az bile söylemişim. Hem kendisini hem de onu bu vazifeye getiren muhterem Valimiz Ali İhsan Su’yu ve asıl onayı veren İç İşleri Bakanımız Süleyman Soylu’yu tebrik ediyorum.

Malum belediyelerdeki hizmet, iyi insanların eli üzerinde yürütülebilir.

*Valimiz işi ehline vermeyi prensip etmiş, bir yöneticidir.

Valimiz Su, 28 Mayıs Eshab-ı Kehf uyanış etkinliğinde yaptığı kısa ve öz konuşmasında; “Kaymakamlarımız da, Komutanlarımız da, ben de size hizmet için varız” demesi sözde kalmayıp, artık ete kemiğe bürünüyor.

Suffe medresesindeki icazet programında yaptığı kısa konuşmanın tamamını insan yetiştirmeye ayırması artık yönetim tarzına yansıyor.

Bana öyle geliyor ki bu süreç;

*Hayırlı hizmetlerle,

*Valimizin tevazu ve vakar duruşuyla,

*Huzur ve güven ile anılacak, ben bu kanaati taşıyorum.

Vali demek halk adamı demek olmalı, artık “devletin valisi” deyip onu farklı bir kategoride ele almak doğru değildir.

Bir vali hem Valilik makamını  hem Belediye Başkan vekilliği görevini yürütüyorsa yükü ağırdır, bunu iyi değerlendiren biri şehrini ihya eder, iyi yönetemeyen biri ise ifsat eder.

Ali İhsan Su valimizin yönetim tarzına bakıyorum, inşaallah bu şehri ihya edecek, buna mani bir engel de göremiyorum. Bunun işaretlerinden biri de Abdullah Çiftçi Beyin Genel Sekreterliğe getirmesi olsa gerek.

*Allah’ın ADL sıfatının atmosferinde çalışmak lazım.

Dünyanın en zor işin insanları yönetebilmektir, öğretmenlikten biliyorum, ama siz Yüce Allah’ın ADL sıfatına dayanarak iyi bir yönetim tarzını ortaya koyarsanız; Allah işinizi kolaylaştırır, sizi insanlara sevdirir, alt ve üstlerinizi sizin yönetim tarzınıza musahhar eder.

Beşikten mezara kadar insanların hizmetinde olan bir kurumun başında olmak büyük bir sorumluluk getirir, ama Allah için yapılan hizmet de insana mutluluk ve motivasyon kazandırır.” Dedi.

 

 



Çok Okunanlar

2024-09-08 04:01:25