Yerel >> Güneydoğu Güncel Haber


Mardin ve Şırnak’ta gökyüzü sarıya büründü


Link [2022-04-07 19:32:37]



Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarından sonra Suriye'den kaynaklı kuvvetli rüzgarın etkisiyle kalkan toz bulutları Şırnak ve Mardin’de etkisini gösterdi. Dün gece başlayan yoğun yağışlar ve rüzgarın etkisiyle iki kent tamamen toz bulutunun altında kaldı.

Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçeleri ile Mardin merkez, Kızıltepe ve Nusaybin ilçesinde esen kuvvetli rüzgar ile birlikte toz taşınımı etkili oluyor. Yerleşim yerlerinde toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesi 100 metreye kadar düştü.

Cizre ilçesi merkezinde ise kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı nedeniyle gökyüzü sarı renge büründü.  Uzmanlar, astım ve bronşit gibi solunum sorunları olan yurttaşların mecburi olmadıkça dışarıya çıkmaması uyarısında bulundu.

"METEOROLOJİ UYARMIŞTI"

Meteorolojinin yaptığı açıklamada, "Toz bulutlarının Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari, Bitlis ve Van çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı belirtilen açıklamada, "Diyarbakır, Şanlıurfa, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır, Kars ve Erzurum illerimizde de toz taşımının iki gün boyunca aralıklarla etkili, zaman zaman orta kuvvette olması bekleniyor. Görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır



Çok Okunanlar

2024-10-22 20:38:51