Yerel >> Güneydoğu Güncel Haber


Karaloğlu, Dicle’de vatandaşlarla iftarda buluştu


Link [2022-04-21 17:13:05]



Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Dicle ilçesinde düzenlenen programda şehit yakınları ve vatandaşlarla iftarda bir araya geldi.

İlçede bir düğün salonunda düzenlenen iftar programında Karaloğlu, vatandaşın sorun ve taleplerini dinledi.

Karaloğlu,burada yaptığı konuşmada, Ramazan ayının önemine değinerek vatandaşların Ramazan ayını tebrik etti.

Ramazan ayı bereket, rahmet, paylaşma, kucaklaşma, barışma, helalleşme ayı olduğunu ifade eden Karaloğlu, şöyle konuştu:

“Ramazan ayı gerçekten insan için bir bahar mevsimidir. Maddi ve manevi yenilendiğini, tazelendiği bir bahar mevsimi. Biz de Ramazanı bir fırsata çevirerek her akşam toplumun farklı kesimleri ile farklı ilçelerimizde birlikte oluyoruz. Vatandaşlarımızla dertleşiyoruz, konuşuyoruz, sorunlarını dinliyoruz. Çözebileceğimizi hemen, çözemediğimizi de çözülmesiyle ilgili talimatlarımızı veriyoruz. Böylelikle vatandaşın derdine derman olmayagayret ediyoruz.”

Karaloğlu, Diyarbakır ve bölgede huzur ve güven ortamının oluştuğuna vurgu yaparak, şunları aktardı:

“Diyarbakır’da ve bölgemizde huzurumuz var, güvenimiz var. Bu huzur ve güveni kolay sağlamadık. Çok büyük fedakarlıklar verildi. Şehitlerimiz ve gazilerimiz oldu, burada aileleri var. Bu huzur ve güven ortamını sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bize düşen yakaladığımız bu huzur, güven, kardeşlik ortamını. Sahiplenmek, bunu devam ettirebilmek.Bunu bozmak isteyenler kim olursa olsun ona ‘Dur kardeşim’ diyebilmemiz lazım. Yeter artık bu toplum çok çekti. Bu şehir çok çekti. Artık bizim huzura, kardeşliğemutluluğa ihtiyacımız var.Buna sahip çıkmazsak emin olun ihanet kötü bir şeydir, tekerrür eder. Toplumun bütün kesimleri bu akşam bu sofranın etrafında mutlulukla güzellikle buluşabiliyoruz. Bubirilerini rahatsız ediyor. Rahatsız olanları rahatsız etmeye devam edelim. Biz mutluluğumuzu, huzurumuzu devam ettirelim.”

Karaloğlu, daha sonra ilçe merkezindeki Belediye Parkı’nda mahalle muhtarları ve vatandaşlarla bir araya geldi. Karaloğlu, sorun ve talepleri dinleyerek çözüm için ilgili birimlere talimat verdi.

Karaloğlu ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından lise öğrencileri için açılan Akademi Lise’yi ziyaret ederek gençlerle sohbet etti.

Karaloğlu’na Dicle Kaymakamı Kadir Yurdagül, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayhan Kardan, DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın, Diyarbakır eski milletvekili Galip Ensarioğlu, Dicle Belediye Başkanı Felat Aygören, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve kamu kurum müdürleri eşlik etti.



Çok Okunanlar

2024-10-22 13:52:24