Yerel >> Güneydoğu Güncel Haber


Karaloğlu belediye personeli ile iftar yaptı


Link [2022-04-16 14:12:17]



Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Terminalinde düzenlenen iftar programında Vali Karaloğlu, personeli selamlayarak, Ramazan ayını tebrik etti.

İftardan önce Kuran-ı Kerim tilaveti okundu ve dualar edildi.

İftarın ardından konuşma yapan Vali Karaloğlu, Ramazan ayının rahmet, birlik, bereket, paylaşma, kardeşlik ve bahar ayı olduğunu belirterek bu yüzden Ramazan etkinliklerine “Ramazan Baharı” adını verdiklerini söyledi.

Ramazan ayında iftar sofralarında her akşam toplumun farklı bir kesimi ile buluştuklarını belirten Karaloğlu, bu akşam da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ailesi olarak sofrada buluşmak istediklerini ifade etti. 

“Diyarbakır önemli bir İslam medeniyet merkezi”

“Diyarbakır sıradan bir şehir değil. 2 bin 500 yıllık tarihiyle onlarca medeniyetin izlerini taşıyan önemli bir merkez, önemli bir İslam medeniyet merkezi. İşte böyle güzel ve kadim şehirde yaşıyor olmak hizmet ediyor olmak önemli bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum.” 

“Diyarbakır’daki belediyecilik hizmetleri bu büyük ailenin başarısıdır”

Belediyeciliğin insanın kendine ve ailesine hizmet etmesi olduğunu vurgulayan Karaloğlu, şunları aktardı:

“Bugün Diyarbakır’a gelen herkes. Diyarbakır’la ilgili hayranlığını ifade ediyorsa, Diyarbakır’daki belediyecilik hizmetlerini, şehircilik hizmetlerini gıptayla birbirini anlatıyorsa bunda her birinizin emeği var. Diyarbakır başka bir yer olmuş diyorsa işte bu takımın bu büyük ailenin başarısıdır. Allah hepinizden ayrı ayrı razı olsun.”

Çalışmalarında tek hedeflerinin olduğunu dile getiren Karaloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu şehirde yaşayan herkesin yaşam kalitesini yukarıya çekme gayretimiz var. Onun için hedefimize kilitlenmeli ve birbirimize destek olmalıyız. Hiçbir zaman aynı takımın aynı ailenin üyesi olduğumuzu unutmamamız lazım. İnşallah Diyarbakır’ın geleceği bugünden iyi olacak. Ben bunu görüyorum. Sizlerin gayretinde de bunu görüyorum.”

Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ bünyesinde 5 bini aşkın personelle hizmet yürüttüklerini kaydeden Karaloğlu, belediyecilik hizmetlerinin sürekli devam ettiği için bir kısım personelin çalışmalarını sürdürdüğü için iftar programına katılamadığını belirtti.

“Belediyecilik hizmetleri öldükten sonra da devam eder”

Belediyecilik hizmetleri insanın ana rahmine düşmesiyle başlar, öldükten sonra da devam eder. Ölümle neticelenmez çünkü mezarlık hizmetleri var. Önemli hizmetlerdendir. Dünya durdukça mezarlık hizmeti de devam eder. Onun için insana hizmet ediyoruz, kendimize hizmet ediyoruz. Güzel bir işimiz var. Bu gayretle bu aşkla, bu şevkle, bu ihlasla bu güzel şehir için bu güzel şehrin insanları için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Bu şehir için emeğimizi vermeye, alın terimizi akıtmaya devam edeceğiz. Rabbim yar ve yardımcınız olsun.” 

İftar programına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayhan Kardan, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, personel ve aileleri katıldı.



Çok Okunanlar

2024-10-22 15:38:48