Yerel >> Güneydoğu Güncel Haber


HÜD PAR DİYARBAKIR İL BAŞKANI FARUK DİNÇ’TEN BERAT KANDİLİ MESAJI


Link [2022-03-17 01:52:20]



Rabbimiz bu Berat gecesini, birliğe, kardeşliğe, yeryüzündeki mazlumların kurtuluşuna ve Mescid-i Aksa’mızın özgürlüğüne vesile kılsın. Bu hayırlı gecede duamız; İslam aleminin zalimlere karşı yekvücut olması, adaletin yeryüzünde hâkim olması, dünyayı saran bu pandemiden kurtulması, memleketimizin maddi ve manevi tüm sıkıntılardan berat olmasıdır.

Diyarbakır’daki vatandaşlarımız sıkıntılı ve zor bir süreçten geçmektedir. Memleketimizde İşsizlik oranı, Türkiye’nin iki katı seviyede, halkın alım gücü çok düşmüş, esnaf elektrik faturalarını ödeyememekte ve akaryakıt fiyatının yüksek oluşu vatandaşın belini bükmektedir.  Son zamanlarda yapılan zamlar da eklenince neredeyse ateş düşmediği ev kalmadı. Temennimiz, memleketimize fabrikaların yapılması ve GAP kalkınma projesini bitirilmesi ile doğu halkına istihdamın sağlanmasıdır. Böylece bölgeler arasındaki kalkınmışlık farkını kaldırarak memleketimizde iş olanaklarını artırmaktır. Vatandaşlarımızın başkasının kapısında mevsimlik işçi olarak çalışma yerine ekmeklerini kendi topraklarında kazanmalarını sağlamaktır.

Ahlaklı, kültürlü ve değerlerine bağlı bir neslin ortaya çıkması için gerekli tüm imkanlar sağlanmalı. Ahlaklı bir neslin yetişmesi için de ciddi bir bütçe ayrılmalı. Bu vesileyle Berat Gecemizin bu sıkıntıların giderilmesine vesile olmasını dileyerek, başta Diyarbekirli hemşerilerimin ve İslam aleminin Berat Kandilini tebrik ediyorum.



Çok Okunanlar

2024-10-23 06:21:34