Yerel >> Güneydoğu Güncel Haber


HDP'li eski İl Eşbaşkanı Özer'e tahliye


Link [2022-05-31 00:31:45]



HDP Diyarbakır eski İl Eşbaşkanı ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Bismil Belediyesi Meclis Üyesi Gülşen Özer tutuklu yargılandığı davadan tahliye edildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının bir soruşturma nedeniyle 16 Mart'ta tutuklanan ve düzenlenen açıklama, yürüyüş, eylemlere örgüt talimatıyla katılmaktan "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan hakkında birleştirme talepli iddianame hazırlanan Özer, bu gün görülen duruşmada tahliye edildi. Duruşmada, katıldığı 36 eylem, açıklama, yürüyüş nedeniyle hazırlanan birleşme talepli iddianameye karşı savunma yapan Özer, suçlamaları kabul etmeyerek, katıldığı eylemlere siyasi parti temsilcisi olarak katıldığını söyledi.

Tutuklu bulunduğu Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi üzerinden Diyarbakır 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya bağlanan Özer, Türkçeye tercüme edilen Kürtçe savunmasında kendisinin Meclis'te grubu bulunan resmi bir siyasi partinin çeşitli kademelerinde görev alan biri olduğunu, suçlama konusu olan tüm eylem ve etkinlikleri siyasi parti temsilcisi kimliğiyle katıldığını söyledi. Suçlamaları kabul etmediğini dile getiren Özer, yasadışı herhangi bir eyleme katılmadığını belirterek, beraatini talep etti.

'MÜVEKKİL DAHA FAZLA EYLEME KATILMIŞTIR'

Suçlamalar karşı savunama yapan Özer'in avukatı Mehmet Emin Aktar, "İddianamede müvekkilim 36 ayrı etkinliğe katıldığı gösterilmiş, oysa eksik yazmışlar. Müvekkilim 100'e yakın eylem ve etkinliğe katılmıştır. Bunlar suç oluşturmayan faaliyetlerdir. Kız istemeye gitmiş, taziyeye gitmiş, düğüne gitmiş, aileler arası husumetleri sonlandırmaya gitmiş. Bunlar suçlama konusu yapılmış. Müvekkilim birçok etkinliğe katılmıştır. Bunların hepsini unvanı doğrultusunda yapmıştır. Müvekkilimin suçluluğuna ilişkin kuvvetli suç şüphesi yoktur. Beraat ve tahliyesine karar verilmesini talep ediyorum" diye konuştu.

'BÖYLE SUÇLAMA GÖRMEDİM'

Avukat Serdar Muhammet Özer de müvekkiline yönelik söz konusu suçlamaların yargı politikasından kaynaklandığını, bu durumunda mevcut siyasi iklimle alakalı olduğunu söyleyerek, "Dosya kapsamında müvekkilin örgütsel faaliyetlere katıldığına dair herhangi bir görüntüleme yoktur. Haber bültenlerinden alınan birtakım değerlendirmeler vardır. 18 yıldır bu mesleği yürütmekteyim, böyle bir suçlama görmedim" dedi.  Özer müvekkilinin tahliyesine karar verilmesini istedi.

'SORUŞTURMA ÖNYARGI İLE YÜRÜTÜLMÜŞTÜR'

Avukat Serhat Karaşin ise, müvekkilinin siyasi parti çalışmaları kapsamına suçlama konusu yapılan eylemlere katıldığını, bunların suç olmadığına işaret ederek, "Bu kadar yasadışı eylem yapılmışsa emniyet güçlerinin müsaade etmesi gerçekçi değildir. Çok bilinen haber sitelerinden çıktılar alınarak, yasadışı örgüt mensubu olduğuna dair bir kanaat sunulmakta. Bunlar gerçekçi değildir. Bu soruşturma başından beri gerçekçi bir temelde yürütülmemiştir. Önyargı ile yürütülmüş bir soruşturmadır" ifadelerini kullandı.

Özer'e yurt dışı yasağı adli kontrol tedbiri uygulayan mahkeme, Özer'in tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

 

Salih YEŞİL



Çok Okunanlar

2024-10-22 04:40:40